Witam drodzy forumowicze
Otóż moja alfa gdy rozpędzę ją pow.100km/h zaczyna z przodu buczeć wydaje się,że prawe koło(choć może odgłos się przenosić).A gdy przycisnę gaz mocniej to zaczyna buczeć coraz głośniej:/ Czyżby łożysko?![]()
Witam drodzy forumowicze
Otóż moja alfa gdy rozpędzę ją pow.100km/h zaczyna z przodu buczeć wydaje się,że prawe koło(choć może odgłos się przenosić).A gdy przycisnę gaz mocniej to zaczyna buczeć coraz głośniej:/ Czyżby łożysko?![]()
Łożysko piasty lub podpory półosi. W najgorszym scenariuszu buczy ci skrzynia biegów![]()
zawsze moze byc tez wyząbkowana oponachociaz ponizej 100km/h tez by buczalo...
Zmien oponki na zimowe. I sprawdz czy nadal to występuje . potem bedziemy sie martwic dalej![]()
Pod warunkiem, że zestaw zimowy też jest na alusach
Ja miałem stalowe i na nich łożysko nie huczało, bo są lżejsze.
Tylko to mi do uszkodzonego łożyska średnio pasuje. U mnie huczało niezależnie od wrzuconego biegu i wciśniętego gazu. A dźwięk przenosił się tak, że dopiero wizyta na kanale pomogła w zlokalizowaniu źródła dźwięku.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
magil ty powinieneś mięc swój warsztat do alf bo chyba wiesz o nich wszystko![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Podłączam sie pod temat. Tyle że u mnie hałasuje tył. I słychać juz od prędkości 40km/H. problem w tym ze jak kręcę kołem na podnośniku to nic nie słychać, luzów brak (przednie łożysko huczalo po zakręceniu kolem). Zmieniłem opony na zimowe, bez zmian. Mam nie ustawioną geometrię tył, ale to chyba nie powód. Kupić łożysko i strzelać lewa czy prawa strona, albo oba od razu...
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
obstawiam łożysko koła