Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Przekonajcie mnie do Alfy :p

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak jakiegokolwiek

Domyślnie Przekonajcie mnie do Alfy :p

Witam! Sprawa wygląda następująco, znajomy sprzedaje srebrną 156 jtd 1.9 105km. Co w tym dziwnego? To ze w żyłach mam markę Honda odkąd mój dziadek kupił 10 lat temu crx ballade pokochalem tę markę. Sam jeździłem jajkiem ale sprzedałem i szukam do teraz innej ciekawej Hani dlaczego myślę o Alfie? Wydaje mi się to bardzo rozsądny wybór w porównaniu do 20 letnich Civicow, CRXow itd. Dlaczego nie mogę się przekonać do Alfy? Owszem uwielbiam jej wnętrze ale nie przekonuje mnie przód tego modelu. Czy można coś ciekawego poczynić z lampami żeby front wyglądał bardziej przekonująco? Może ze zderzakiem lub grilem? Z góry dzięki za wszelkie sugestie

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Przed zakupem to najpierw sprawdź podłogę, a potem się zastanawiaj czy ci się przód podoba czy nie Ale skoro jesteś zaznajomiony z Hondą to temat korozji raczej ci obcy nie jest

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak jakiegokolwiek

Domyślnie

Cytat Napisał arti123 Zobacz post
    Przed zakupem to najpierw sprawdź podłogę, a potem się zastanawiaj czy ci się przód podoba czy nie [emoji14] Ale skoro jesteś zaznajomiony z Hondą to temat korozji raczej ci obcy nie jest
    Zdecydowanie masz rację :d chociaż podłogę mialem zdrową wspomniał ze wahacze są do wymiany, a ja chciałbym prosić o wskazówki jak dokładnie sprawdzić zawieszenie, bo na stacje diagnostyczna jest stosunkowo daleko

Użytkownik Świeżak
    Auto
    156 2.4JTD CF3

Domyślnie

Jak będzie stukać, to coś będzie do roboty, proste. Bez szarpaków ciężko będzie stwierdzić co dokładnie. Z przodu to najczęściej górne wahacze albo gumy stabilizatora.

No i co do rdzy to przy Alfie jest na odwrót. Z zewnątrz raczej nic się nie pokazuje, ale od spodu potrafi być tragedia. Tyczy się to najbardziej początków produkcji, a ciebie interesuje egzemplarz raczej z początku (wnioskuję po tym że to 105KM).
    Ostatnio edytowane przez arti123 ; 01-03-2015 o 16:28

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak jakiegokolwiek

Domyślnie

Dzieki

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

nie kupuj, 105 KM to słabizna
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar mario595
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Była Alfa Romeo 156SW Ti, jest Ford S-Max

Domyślnie

"ale nie przekonuje mnie przód tego modelu. Czy można coś ciekawego poczynić z lampami żeby front wyglądał bardziej przekonująco?" - można poczynić - zakupić Alfe 156 po liftingu . Smutna wiadomość dla Ciebie jest taka, że w Alfie raczej ciężko coś zmienić aby upiększyć. Sam rysunek tego modelu jest już tak dobry, że większość modyfikacji właściciela to "-".

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    156 v6 busso

Domyślnie

kup polifta sobie to już troche inna bajka jeśli chodzi o wygląd, do tego znakomite prowadzenie ( mega dokladny układ kierowniczy naprawdę, nawet mercedes tego nie ma i daleko mu w tej kwesti jeśli chodzi o zwykłe cywilne sedany - porównanie 156stki z w204 ) świetny dźwięk jeśli chodzi o v6stki, szytwny zawias super trzyma w zakrętach, a trwałość podzespołów czy spasowanie elementów wnętrza ? kto by się tym przejmował, To alfa...

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

nie przekonam Cię do alfy bo wolałbym honde , dziękuję dobranoc
    Ostatnio edytowane przez sedici ; 03-03-2015 o 15:19
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

Panie, Alfa? Nigdy w życiu, toż to się psuje jeszcze u dealera, do domu tym nie dojedziesz. Jak w garażu jest cicho, to słychać jak ją rdza je, nawet wsłuchiwać się nie trzeba! Części drooogie, Panie, drooogie, a psują się co chwilę. A w ogóle to czemu nie golf III albo IV? I tego typu sprawy. My słyszymy to co chwilę

A tak na serio: Alfa to piękne auto, które ma coś w sobie. Albo to poczujesz, albo nie. Wsiądź, przejedź się. Jeśli złapiesz wirusa Alfaholizmu, to bierz, albo szukaj lepszej sztuki (zależnie od stanu tej). Może warto spróbować czegoś innego w światku motoryzacyjnym Uwierz mi, warto. Przy czym fakt, że te 105 KM jakieś fantastycznej roboty nie robi, ale też mułem nie jest

Tylko błagam, jeśli przód Ci się nie podoba, to albo szukaj polifta, albo zostaw tak jak jest, bo jeszcze nie widziałem kombinacji z przednimi światłami w 156, które wyszłyby autu na dobre.