Cześć,
Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem, którego nie udało mi się rozwiązać, a nie znalazłem też rozwiązania w postach.
De facto aktualnie szukam przyczyny (tj. źródła popiskiwań w kabinie). Objaw mam taki, że jak uruchamiam silnik to w kabinie krótko słychać popiskiwanie (przy gaszeniu silnika cisza) - jakby uszczelki i o blachę, ewentualnie plastiku o plastik (dwumas na bank odpada) ustaje po uruchomieniu silnika, dźwięk też jest słyszalny, gdy wjadę w jakąś nierówność. Nie ma on charakteru ciągłego po prostu na nierównościach coś popiskuje w kabinie. Uszczelki drzwi są w b.dobrym stanie, posmarowałem je mazidłem do uszczelek myśląc, że rozwiąże to problem - niestety pudło.
Samo źródło ciężko zlokalizować, siedząc na fotelu pasażera mam wrażenie, że dźwięk dochodzi gdzieś z tyłu (drzwi tylne prawe, słupek b, kanapa)
Siedząc za kierownicą, że gdzieś z konsoli środkowej - deski rozdzielczej (być może są dwa źródła).
Samochód jest zadbany ma tylko 85000km (kupiony w salonie, serwisowany w aso).
Niektórzy powiedzą, że da się z tym jeździć, ale mnie to denerwuje (cisza w środku, fajne audio a tu piski).
Jeśli ktoś z Was miał podobny problem i może mi poradzić jak usunąć problem będę wdzięczny. Pozdrawiam!