Witam wszystkich serdecznie,
niedawno zakupiłem swój pierwszy samochód jakim jest Alfa Romeo GT 1.9 rocznik 2006. Jako osoba świadoma zakupu i wad kupiłem egzemplarz, którego nie ominęły (miejmy nadzieje) drobne usterki w związku z którymi mam kilka pytań.
1. Samochód po rozpędzeniu się do około 140/150 km/h wpada w dosyć duże drgania, które ustępują po zwiększeniu prędkości powyżej 160km/h- słyszałem głosy, że diesle tak mają i nie powinienem się tym przejmować jednak trochę mnie to martwi, dlatego proszę o o poradę co to może być zanim udam się do mechanika.
2. Nie działa mi szyba kierowcy, po przyciśnięciu przełącznika słychać charakterystyczne piknięcie ale nie ma żadnej reakcji. Dodatkowo nie działa system domykania szyby, więc podczas mycia auta do wnętrza dostają się krople wody. Dodam, że prawa szyba działa bez zarzutu.
Co to może być? czy mechanizm podnoszenia i domykania szyby to jedno urządzenie, które uległo uszkodzeniu czy może występować jakaś inna przyczyna? Wertując forum dotarłem do procedury programowania szyb jednak bez żadnej reakcji.
3. AUDIO:
W schowku przed siedzeniem pasażera mam kabel do podłączenia iPoda/ iPhona starszej generacji, jednak po podłączeniu urządzenia (próbowałem z ipodem nano 2 i 5 generacji, iphonem 5 z przejściówką) nie ma żadnej reakcji. W radiu mogę za pomocą przycisku SRC wybrać jedynie FM albo CD. Jak to uruchomić? Radio to standard, bez navi z małym ekranem.
Druga kwestia to nie działające przyciski funkcyjne na kierownicy. Widzę, że były wcześniej używane bo są powycierane. CO mogło paść?
Z góry dzięki za wszelką pomoc![]()