Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Alfa Rosso 130 B/B

Użytkownik Rowerzysta Avatar kubakostek
    Auto
    .,

Domyślnie Alfa Rosso 130 B/B

Witam Panów i Panie,
    Nadeszła pora wymienić kilka elementów karoserii w mojej Alfie, w tym maski. Mam kolor Rosso 130 B/B więc dość popularny.Wymieniał ktoś z was części "w kolor" ?
    Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Ma to jakiś sens? Wiem, że rosso z czasem robi się malinowy, ale tak czy tak jestem zmuszony maskę wymienić (po roku zaczęła wychodzić szpachla spod lakieru), w ogóle lakiernik odwalił straszną fuszerkę i mam zamiar wymienić wszystkie części, które spartolił. Czekam na wasze opinie

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

wymieniałem czesci w kolorze zielonym (verde) i przy 3 wymianach 3 razy trafilem kolorem za pierwszym razem.
    W rosso ktos wymienial zderzak przede mna - i widac róznice pomiedzy elementami
    147 powodów do zadowolenia

Auto
    .,

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź, u mnie i tak widać różnicę między błotnikami a drzwiami, malowano mi komplet błotniki + maska. Różnica jest kolosalna? Wolę mieć różniący się lekko kolor niż sznity i matową maskę w kilku miejscach

Użytkownik Ogier Avatar lukasz169
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    156 2.5 V6

Domyślnie

Cieżko będzie ci trafić odcieniem jezeli chodzi o czerwony kolor na alfie. Niestety jest duze prawdopodobienstwo ze bedzie sie znacznie roznic.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Marne szanse ale jak podjedziesz sprawdzić to zawsze można spróbować. Ja nie wymieniałem elementów ale mam znajomego co ma identyczną jak moja rosso proteo i jak się postawi auta obok siebie to na pierwszy rzut oka widać że odcieniem się różnią nie wiem czy nie taniej i pewniej będzie dać do lakiernika.

Auto
    .,

Domyślnie

Jakby ktoś miał podobną zagwozdkę, to dzisiaj byłem przymierzać swoją klapkę paliwa do alfy o tym samym kolorze. Auto było tylko 3 lata starsze a odcień całkiem inny. Ponoć Rosso po 2000 roku jest bardziej malinowe i w tym przypadku teza się potwierdziła.

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Moim zdaniem gra nie warta świeczki. Wolałbym znaleźć element w bardzo dobrym stanie i polakierować z cieniowaniem. Na kolor lakieru może mieć wpływ: rocznik, to czy auto było garażowane, to czy było i ile razy polerowane i td. Bardzo rzadko udaje się trafić z kolorem elementu, a nawet jeśli jest blisko to i tak trzeba mocno spolerować lakier by zgubić różnicę. Zawsze możesz zrobić fotorelacje z prac przy aucie - przy odsprzedaży nikt nie powie, że auto było odwijane ze słupa.

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

jeśli jest kolor fabryczny to znajdziesz bez większego problemu taki sam odcień; Pomalować nigdy nie dobierzesz lakieru do 130B/B
    i niech nikt nie opowiada bajek że da sie dobrac taki sam kolor

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia