Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Temat: 147 centralny działa z bliska

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie 147 centralny działa z bliska

Witam przeszukałem cały internet i nic konkretnego nie znalazłem. Alfa 147 z 2001 roku.pilot z centralnego otwiera auto tylko jesli przyłoży sie do przedniej szyby,dodam ze mam 3 piloty i każdy tak samo reaguje,baterie nowe, .co to jest na podszybiu zaraz za nawiewami do tego przykładam pilot i wtedy otwiera, anze ze antena centralnego znajduje sie gdzies w bagażniku , ale nic konkretnego nie znalazłem w którym miejscu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lutek26
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

147 ma centralny na fale radiowe nie na podczerwień.Powinno działać nawet przez zamknięte drzwi od garażu.To na podszybiu za nawiewami to czujnik nasłonecznienia do klimatyzacji..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar firehawk2991
    Mieszka w
    Sierpc/Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 120KM LPG

Domyślnie

Mam ten sam problem. Kupiłem lepszą baterię i może o parę cm lepiej łapie. Muszę być przy samym samochodzie. Pogrzebałem i znalazłem przynajmniej tę antenę. Jest tam, gdzie bezpieczniki, taki pojedynczy czarny kabel. Wciśnięty spięciem kostki. Wyciągnąłem go, szedł w kierunku właśnie czujnika nasłonecznienia pod deską rozdzielczą. poprowadziłem go w słupku od kierowcy w miarę możliwości, bo nie jest aż tak długi... Przy okazji okazało się, że był lekko nacięty, zaizolowałem. Teraz łapie z metra od drzwi. A wcześniej tylko przy samej szybie. Ale to i tak nie jest rozwiązanie problemu...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lutek26
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    147 FL

Domyślnie

Mi łapie z 3 piętra bez problemu.Wiec koledzy to u Was ewidetnie wina antety

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

witammmm wczoraj własnie to sprawdziłem koło bezpieczników otwiera i zamyka cały czas.... który to jestten kabel z anteny ten czarny połączony szarą wtyczką idący po lewej stronie kierownicy w góre? moze wybuduje body komputer i obejrze go?

Mieszka w
    Sierpc/Gdańsk
    Auto

Domyślnie

No mi koło bezpieczników ładnie łapie. Ba, nawet i z większej odległości przy otwartych drzwiach. Ale gdy tylko zamknę samochód, masakra, praktycznie przy samych drzwiach... Tak daniel1986, to ten kabel.

Cytat Napisał daniel1986 Zobacz post
    witammmm wczoraj własnie to sprawdziłem koło bezpieczników otwiera i zamyka cały czas.... który to jestten kabel z anteny ten czarny połączony szarą wtyczką idący po lewej stronie kierownicy w góre? moze wybuduje body komputer i obejrze go?

Mieszka w
    Sierpc/Gdańsk
    Auto

Domyślnie

http://www.forum.alfaholicy.org/147/...ego_zamka.html <- tu jest temat trochę poruszony, może coś pomoże

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

witam przedłużyłem ten kabel widoczny na zdjęciu faktycznie był to kabel antenowy i nic .przedłużyłem go o 2 metry wyciągłem go na dach i mogłem otworzyc auto z odległości 30 cm od drzwi, na kazdym z 3 pilotów.wniosek przedłużenie kabla nic niedało, rozkarcowałem wiązke w której szed ten kabel do wtyczki która wchodzido body komputera , rozebrałem wtyczke i wszystko podłączone prawidłoo zapsikałem i nic.moze to wina jakiegos rozkodowania sie centralki? czy mozna to od nowa zaprogramowac jakims programem w stylu FES?posiadam ten interferejs bluetooth elem ale bez usuniętego rezystora 121 .jakies propozycje?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2015-06-10 18.41.10.jpg
Wyświetleń:	283
Rozmiar:	103.4 KB
ID:	169624  

Mieszka w
    Sierpc/Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Ja przedłużyłem, wsadziłem w słupek i z metra mi łapał... i tak lepiej niż od samej szyby. Aż do dziś. Pilot mi wypadł z kieszeni na beton i po robocie :/ Znowu łapie od samej szyby raz na 10. Tak, że podejrzewam, że to wina pilota nie anteny. Albo jak mówisz, centralki. Gdzieś kiedyś czytałem, że jakiś koleś poprawia luty w pilocie, trzeba mu wysłać i odsyła jak nowy. Wielu pomogło, ale za nic teraz nie mogę znaleźć tego posta.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wojtek147
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 TS

Domyślnie

Odkopię trochę i pociągnę dalej.

Ja z moją mam od samego początku problemy z centralnym - na początku raz łapał raz nie, teraz wymieniłem wszystkie mikrostyki, baterie i zimne luty i łapie. Ale odległość faktycznie nie jest jakaś specjalna. około 3-4 metrów od auta. Jak przyłożę do gymby to standardowo +2metry

Ten kabel o którym mówicie... to po prostu antena...? Czy prowadzi od komputera donikąd ? (Przedłużyłbym go też chętnie do słupka, tudzież podsufitki)