Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: montaż xenonu - co, jak i za ile?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    alfa 159 2005

Domyślnie montaż xenonu - co, jak i za ile?

Witam, mam w swojej Belli soczewki. Chciałem zamontować tam xenony. Powie ktoś (może być na priv) co należy tam zmienić, żeby miec jak najmniej problemów z Władzą i przeglądem?? Jakie najlepiej spryskiwacze, jaki xenon? Ewentualnie kto coś takiego mógłby zrobić na śląsku? No i ile coś takiego by kosztowało?
    Pozdrawiam

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Nie chcesz mieć problemów to tylko przeszczep oryginału. Masz przedlift to kable pod czujniki będą. Ceny czujników, lamp, sprysków, sprawdzisz na allegro. To będzie sporo kosztować.
    Jeżeli nie oryginał to na wstępie jeździsz nielegalnie bo uniwersalnych czujników poziomowania nie ma. Reszta to półśrodki. Są tacy co walą hid i mają wyebane na władzę. Są też tacy co zakładają same spryskiwacza + HID i twierdzą że im to wystarczy. Tak więc co kto lubi

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Jeśli chcesz mieć to zrobione legalnie to już możesz sobie odpuścić - za dużo do roboty (spryski, zbiorniczek od sprysków, wiercenie zderzaka, wiązki elektryczne, nowe relfektory, samopoziomowanie). Jeśli chcesz mieć po prostu ksenon to kup sobie jakieś porządne HIDy (300zł około) i módl się żeby nikt się nie doczepił

Użytkownik Rowerzysta Avatar filzee
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    AR 159 1.9 JTS 160KM

Domyślnie

Jeżdżę trzecim autem z hidem i zero problemów zarówna z władzą jak i z oślepianiem kierowców. Światła zawsze ustawiam nisko.

Ale tak jak przedmówcy pisali, co kto lubi, co kto chce.

Auto
    alfa 159 2005

Domyślnie

i sam zestaw HID - zamontować i to starczy? na przegląd tylko rozumiem zwykłe żarówki ładować i tyle? A jak to jest z policją? jest opcja żeby się czepnęli? czy lepiej założyć spryski? i nie będzie problemu jak xenon tylko w mijania pójdzie (drogowe zostają jak są żeby nie wydawać fortuny)?
    Ostatnio edytowane przez maxiak ; 25-06-2015 o 10:03

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Cytat Napisał maxiak Zobacz post
    i sam zestaw HID - zamontować i to starczy? na przegląd tylko rozumiem zwykłe żarówki ładować i tyle? A jak to jest z policją? jest opcja żeby się czepnęli? czy lepiej założyć spryski? i nie będzie problemu jak xenon tylko w mijania pójdzie (drogowe zostają jak są żeby nie wydawać fortuny)?
    Czy ty na prawdę nie łapiesz? Czy łacha z nas drzesz???? Nie wiesz jeszcze tego że poza fabrycznymi układami każdy inny jest nielegalny???? Nie szukaj naiwnie na forum potwierdzenia że wstawisz hid albo spryski i będziesz miał spokój.
    Nie, nie będziesz miał. Jak zwęszy to policja/diagnosta to jesteś w dup...e, więc robisz to na własne ryzyko.

Mieszka w
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Przy kontroli jeśli nie zakładałeś HIDów wymagających wiercenia w lampach, to wystarczy zmienić je na żarówki jak już ktoś się doczepi - tak jak robi się to z darciem folii z szyb. Nie przejdzie Ci to zawsze ale nie raz Cię uchroni. Ja jeżdże na HIDach od 3 miesięcy, póki co bezproblemowe kontrole ale wiem, że do czasu jeśli chcesz ryzykować to zakładaj, pamiętaj tylko, że podczas wypadku jeśli Ci ktoś udowodni, że miałeś HIDy to nie dostaniesz odszkodowania od ubezpieczyciela.

Auto
    alfa 159 2005

Domyślnie

bardziej mnie martwi jakby mnie na kontrolę wzięli "rutynową" to czy moga się tego czepnąć?

Mieszka w
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

No a o jakiej ja powiedziałem przed chwilą?

http://www.forum.alfaholicy.org/styling_body_kit/3115-_hid_alfa_czyli_xenon_na_kazda_kieszen.html?highli ght=

Masy, poczytaj sobie. Jak się zdecydujesz to lepiej nie oszczędzaj bo elektronika będzie robiła Ci figle.
    Ostatnio edytowane przez oleksy00 ; 25-06-2015 o 10:54 Powód: link

Auto
    alfa 159 2005

Domyślnie

hej, wiem że najlepiej kupić zestaw niewymagający ingerencji w strukturę lampy i z cyforwa przetwornicą, żeby nie było problemu z elektroniką. Ale czy trzeba montować jeszcze spryski do tego? a jeśli tak to jakie?
    Ostatnio edytowane przez maxiak ; 25-06-2015 o 10:59