Hej, mam na imię Mateusz i mieszkam w Gdyni. Zakupiłem Alfę Romeo 147 rocznik 2002 1.9 JTD 8V 5 drzwi ( w końcu, bo trochę czasu szukałem, a interesowały mnie tylko silnik JTD ze względu na swoją renomę). Co prawda nie jest w takim wyposażeniu jakim sobie wymarzyłem, ale nie jest źle (długo szukałem choćby względnie zadbanej Alfy Romeo 156/147, w której nie wyłazi gdzieś rdza, bo gdzie rudy i bąble na drzwiach jak to ocynk). Tutaj nadwozie i podwozie oceniam na stan bardzo dobry względem rocznika (wiadomo gdzieś jakieś malutkie otarcie się znajdzie, ale wg. mnie jest bardzo dobrze utrzymany lakier). Samochód zakupiony od właścicielki, która używała tego samochodu przez 5 lat. Garażowany i całkiem zadbany. Oczywiście jest parę mankamentów, ale to jest Alfa Romeo i ma 13 lat (rocznik 2002, pierwsza rejestracja 2003).
Kolor czarny (mieni się trochę na brązowy) i bananowe skóry. Klimatyzacja niestety manualna, el. szyby tylko przód. Zdjęcia wrzucę w odpowiednim dziale. Mam kilka rzeczy do zrobienia (mniej lub trochę bardziej poważnych), ale ogólnie jestem zadowolony. Silnik i skrzynia biegów chodzi bardzo dobrze. Oczywiście jest problem z otwieraniem schowka pasażera hehe (klamka otwierania jest cała, ale nie idzie otworzyć schowka. Muszę sprawdzić o co chodzi, bo może coś jest ułamane).
Pozdrawiam z Gdyni i do zobaczenia gdzieś na spocie (np. w Gdyni Skwer Kościuszki), zlocie, na trasie.![]()