Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Cześć! [AR166]

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Janoszyce/Płock
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2000r.

Domyślnie Cześć! [AR166]

Dobry wieczór wszystkim. W skrócie opiszę wszystkim moją 166.
    Jestem tydzień po zakupie -jak na razie nic się nie dzieje, usterki typowe dla 15 letniego samochodu typu, lecz głównie niuanse: nieotwierający się schowek, łuszczący plastik, skrzypiący pedał sprzęgła. Z poważnych rzeczy do pracy będzie wymiana przegubu wewnętrznego lewego, czasem lubi stuknąć przy poprawianiu się na parkingu oraz przy mocniejszym hamowaniu. Turbo ładuje powietrze od samego dołu i czuć wyraźny ciąg do ok 3 tyś obr./min. Znosi na prawo, lekko, bo lekko ale jednak. W prawym kole było ciśnienie większe o 0,2 atmosfery (!) i tu mam dylemat, czy to maglownica, guma wahacza, zbieżność. Z zewnątrz buda posiada równe szczeliny, w niektórych miejscach, jak na przodzie maski widać malowanie sprejem, co nie jest niezbyt estetyczne, obcierki parkingowe na lewym nadkolu i to chyba wszystko. Zawieszenie TRW+Lemforder jak do tej pory przejechało 20 kkm i dalej nic się nie dzieje, jedzie jak po sznurku.

W planach na najbliższy czas to wymiana przegubu, uszczelki pod pokrywą zaworów no i przywrócenie życia lakierowi, bo przez 15 lat jest już przetyrany, planuję nie walić na elementy poszycia nowej warstwy farby, tylko oddać element do sodowania, aby nie naruszyć ocynkowanej blachy i dopiero na to nowy podkład i następnie lakier. Na koniec korekcja, glinka, szampon, cleaner i wosk. Czemu tak, a nie nowy element? Nie zrobię nigdy jak z fabryki, ale chociaż będę wiedział, że jest zrobione jak się należy. Jak coś mi się przypomni, to dopiszę
    Poniżej parę zdjęć, niestety z profilu nie mam, ale zrobię na dniach.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC09042.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	87.2 KB
ID:	177608   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC09022.jpg
Wyświetleń:	35
Rozmiar:	121.4 KB
ID:	177609   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	166.jpg
Wyświetleń:	32
Rozmiar:	54.1 KB
ID:	177610  

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Witamy, ale warto przeprowadzić prezentację auta w dz. Nasze Belle. Fajnie jest potem oglądać progres