Witam,
Orientuje się ktoś może czy zaciski w 159 przechodziły jakiś lifting? Nie jestem pewien ale wszystkie wersje ti 2.4 i 3.2 miały takie same zaciski? Nie będzie problemu z przełożenie zacisków z 2008-2009 do auta z 2006?
Dzięki.
Witam,
Orientuje się ktoś może czy zaciski w 159 przechodziły jakiś lifting? Nie jestem pewien ale wszystkie wersje ti 2.4 i 3.2 miały takie same zaciski? Nie będzie problemu z przełożenie zacisków z 2008-2009 do auta z 2006?
Dzięki.
Zakładaj nie ma żadnego problemu.
W pierwszym poście nie wyraziłem się dokładnie miało być " wszystkie ti i 2.4 i 3.2" Ja nie mam ti.
2.4 i 3.2 miały zawsze tzw. "duże brembo". Nie ma znaczenia czy były to wersje Ti czy inne.
Najprościej sprawdzić w ePer numer zwrotnicy. Jeśli się zgadza to na pewno nie będzie problemu z montażem.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
A TI nie miało czasem malowanych zacisków? Moje 2.4 ma aluminiowe, zwykłe 3.2 chyba też. Poza tym wszystko pasuje
Wie może ktoś czy jest różnica w zaciskach z wersji angielskiej i europejskiej? Widziałem na allegro że ktoś sprzedawał przednie zaciski i napisał "nie anglik". Trochę się zakręciłem.
A jaka ta różnica miała by być? Sprzedający pewnie z automatu dodaje taki dopisek. Nie ma żadnej różnicy.
Musze dokupic jeden glosnik do drzwi przednich bo mocno harczy, wlasnie wlazlem na alldrogo a w aukcjach pisza tez bez sensu opisy: "glosnik niskotonowy do Alfa Romeo 159 sedan 2010r silnik 1.75TBI 200BHP numer silnika blablabl, wersja europejska". zamiast napisac glosnik niskotonowy z dystansem do alfa romeo 159 bez bose. (chyba lewy/prawy jest ten sam a moze I przod tyl o ile zintegrowany dystans jest ten sam). po prostu goscie nie zglebiaja tematu, samemu trzeba sie zorientowac. lepiej by bylo gdyby podawali VIN z jakiego auta sciagneli, wtedy samemu latwo mozna w ePerze upewnic sie czy czesc jest taka sama (albo oficjalny zamiennik) wg zastosowanego dla naszego VINu