Witam
Mam kłopot polegający na nieodbijających manetkach kierunkowskazów.
Wytarł i obluzował się ten biały pierścień na środku manetek , jest na to jakiś sposób? , ma ktoś może taki pierścień na zbyciu?
Witam
Mam kłopot polegający na nieodbijających manetkach kierunkowskazów.
Wytarł i obluzował się ten biały pierścień na środku manetek , jest na to jakiś sposób? , ma ktoś może taki pierścień na zbyciu?
Spróbuj podłożyć coś pod ten dzyndzel, który jest odbijamy przez ten biały pierścień, albo doklej kawałki karty do tego dzyndzla, większość tak robi i pomaga.
Nie wiem czy u mnie to coś da , bo ja podgrzewałem wypustki tego pierścienia i odginałem je do zewnątrz i niestety jeden mi się za bardzo upalił.
Podkleja się te wypustki. Było o tym na forum. Są też gdzieś foto mojego autorstwa. Wiem też że niedługo będą zestawy naprawcze wydrukowane.
- - - Updated - - -
Ale na szybko znalazłem to
naprawa nieodbijających kierunków
Nowe części. Jeden forumowicz się zadeklarował
To co się wyciera?ten biały pierścień,czy te 2 dzyndzle czarne?Bo jeżeli ten biały,to można go "napawać"tworzywem i zeszlifować.
Pierscien, i dzyndzel stają sie za krótkie.
Można i tak i tak. Ale domowymi sposobami z tego co czytam to ludziom kiepsko wychodzi (zazwyczaj). Ja w obecnej musiałem zarówno owinąć kolumnę jak i nakleić na krzywki.
Ok tylko ze nikt nie zrobił tak jak ja, ten dzyndzel można rozebrać bardziej i podłożyć z drugiej strony kawałek plastiku, wystaje on bardziej i działa.