Witam. Kupiłem klej do lusterek wew z K2 , przykleiłem i lusterko było przy szybie raptem 3 godz. Czy jest jakiś patent żeby to się trzymało dobrze ?
Witam. Kupiłem klej do lusterek wew z K2 , przykleiłem i lusterko było przy szybie raptem 3 godz. Czy jest jakiś patent żeby to się trzymało dobrze ?
Klejem do lusterek, nie cuduj z kropelkami i innymi duperelami nie przeznaczonymi do szyb - skutek może być taki, że nową szybę będziesz wklejał bo będzie pękać. Owszem, zdarzają się przypadkki, że po kropelce nie pęknie, ale w większości moich znajomych co na kropelkę kleili - nowe szyby![]()
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
Napisał, że kupił klej do lusterekDobrze odtłuściłeś powierzchnie? Można też spróbować klej do szyb lub dwustronna taśma piankowa do listew i emblematów.
Nie wiem co to za klej ale z tego co ja wiem to żeby cokolwiek szyby się trzymało (nawet klej) to potrzebujesz zagruntować powierzchnię klejenia specjalnym primerem. Wszystkie profesjonalne kleje do szyb tego wymagają.
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.
klej kupiłem do lusterek wewnętrznych, zagruntowałem tym primerem i lusterko oraz szybę. Trzymało parę godz i odpadło. Może ten klej był stary, bo opakowanie rozpadło mi się w ręku. Już sam nie wiem. Najwyżej podjadę gdzie wklejają szyby i tam go przykleją.
U mnie był jeszcze inny problem, bo lusterko zostało kiedyś wyrwane wraz z kawałkiem szkła o powierzchni ok 3 cm^2. Przyklejenie lusterka w fabrycznym miejscu było niemożliwe, bo powierzchnia styku pomiędzy stopką lusterka a szybą była bardzo nierówna. Próbowałem wielu różnych patentów i już miałem wymieniać szybę, ale znalazłem klej epoksydowy do szkła i najpierw wypełniłem ubytki doprowadzając miejsce mocowania lusterka do stanu powierzchni płaskiej, a potem wkleiłem tym samym klejem lusterko. Jeżdżę tak już rok i nic się nie dzieje, poprzednie patenty trzymały max. dwa tygodnie. Jeśli lusterko odpadnie jeszcze raz - wstawię nową szybę![]()
Jest problem z klejeniem lusterek na kleje znajdujące się w sprzedaży. Przetestowałem już dwa i wytrzymało max. 2 tygodnie.
Ta taśma 3M ma jakąś nazwę?
Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T