Od zakupu mam z tym problem nikt nie wie o co chodzi. Często podczas stania na luzie słysze jakieś świszenie, piszczenie dość głośne spod maski. Po wciśnięciu sprzęgła wszystko się ucisza. Jakieś pomysły?
Od zakupu mam z tym problem nikt nie wie o co chodzi. Często podczas stania na luzie słysze jakieś świszenie, piszczenie dość głośne spod maski. Po wciśnięciu sprzęgła wszystko się ucisza. Jakieś pomysły?
Ostatnio edytowane przez Puchaczo ; 06-09-2017 o 15:01
łozysko oporowe na wałku sprzegłowym
Skrzynia do zrzucenia?
Chwila, łożysko oporowe działa jak się wciśnie sprzęgło.
tak, jak wciskasz i dociska sloneczko to likwidujesz na nim luz i juz nie piszczy jak chodzi luzno to piszczy. Skrzynia aut z budy niestety
A czy możliwe jest, że przez to też dość ciężko wskakują biegi czy nie ma to powiązania?
Jak jest wywalone sloneczko i luzy na łozysku to nie wusprzegla do konca i beda biegi ciezko wchodzic. A jak wchodza na zgaszonym silniku ??
Na zgaszonym chodzą superNie wiem czy to ma znaczenie ale mniej więcej w połowie przy szybkim puszczeniu sprzęgła słychać takie puk. Orientujesz się jakie koszty wymiany tego łożyska? A łożysko oporowe to nie jest czasem wysprzęglik? Pytam z czystej ciekawości, żeby mechanik mnie nie skroił.
Ostatnio edytowane przez Puchaczo ; 06-09-2017 o 23:18
Łożysko jest częścią wysprzęgnika. Jaki przebieg ma auto?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Przebieg 305000. Auto oddałem już do mechanika aż się boje bo jak odwoził mnie do domu odrazu rzucił hasło, że sprzęgło do wymiany bo ciężko chodzi, pytanie co więcej.