Przedlift ma kontrolke swiec żarowych? Dopiero dzisiaj zwróciłem uwagę że nigdy mi się nie zapalała po zapłoniedlaczego może nie swiecic?
Przedlift ma kontrolke swiec żarowych? Dopiero dzisiaj zwróciłem uwagę że nigdy mi się nie zapalała po zapłoniedlaczego może nie swiecic?
Wykręć i sprawdź na krótko wszystkie świece żarowe. Jeśli któraś jest spalona, kontrolka nie będzie sygnalizować żarzenia.
TAk było chyba w szmelcwagenach, możliwe że Alfiny też tak mają.
Wypadałoby zajrzeć do instrukcji
Usterka układu sygnalizowana jest pulsowaniem kontrolki. Może sprawdź żarówkę w licznikachpamiętam, że niektóre kontrolki są żarówkami a niektóre diodami. Nie mniej jednak dioda tez mogła paść.
Dobra jednak się zapala tylko dosłownie na sekundę i nie zauważyłem, nie było tematu![]()
![]()
To też się instrukcja kłania. Jest jak byk napisane, że w sprzyjających warunkach może się zapalić krótką chwilę.
Nie wiem, nie znam się na dieslach. Ale.... skoro mój dwudziestopięcioletni kamper diesel w obecnych warunkach nie potrzebuje grzania to chyba nowsza i nowocześniejsza 166 też nie powinna?
Moja ładowarka Ł34 z niezniszczalnym sw680, w ogóle nie potrzebuje świec żarowych do odpalenia nawet przy baaardzo niesprzyjających warunkach, a nowoczesna Alfa niekoniecznie brała z niej przykład
W każdym razie dla świętego spokoju, wykręcić świece, sprawdzić jak palą bezpośrednio pod aku, później miernik na plusy świec i czytać reakcję po zapłonie ;-)
Ostatnio edytowane przez RafałDDZ ; 18-12-2020 o 13:36