Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Giulia nagle nie odpala/pompa paliwa

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Ti Sport Rwd 2019

Domyślnie Giulia nagle nie odpala/pompa paliwa

Witam użytkowników forum.
    Jakiś czas temu zdecydowałem się sprowadzić z USA Giulię Ti Sport RWD z 2019 roku. Samochód ma zostać dostarczony do mnie jutro.
    Jednak godzinę temu dostałem telefon od firmy zajmującej się importem aut, że samochód przestał odpalać.
    Na początku obstawiałem, że to wina akumulatora (kontakt ze słonym, morskim powietrzem), jednak dowiedziałem się, że ma to związek z pompą paliwa, a raczej z jego wstrząsowym wyłącznikiem.
    Ma on zadanie odcinać dopływ paliwa po wypadku, a prawdopodobnie przy rozładunku się uaktywnił.
    Stąd też pytanie do was. Gdzie szukać włącznika pompy paliwa w Giulii?

Edit: Silnik to 2.0T
    Ostatnio edytowane przez c0ldii ; 10-07-2024 o 19:21

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał c0ldii Zobacz post
    Witam użytkowników forum.
    Jakiś czas temu zdecydowałem się sprowadzić z USA Giulię Ti Sport RWD z 2019 roku. Samochód ma zostać dostarczony do mnie jutro.
    Jednak godzinę temu dostałem telefon od firmy zajmującej się importem aut, że samochód przestał odpalać.
    Na początku obstawiałem, że to wina akumulatora (kontakt ze słonym, morskim powietrzem), jednak dowiedziałem się, że ma to związek z pompą paliwa.
    Stąd też pytanie do was. Gdzie znajduje się włącznik pompy paliwa w Giulii?
    NIGDZIE jak juz to w body compie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

A najpierw za pomoca googlii wymusic szuksnie na alfaholikach bo bylo wielokrotnie o tym pisane. Nie trzeba kolejnych watkow zakladac i robic smietnika z forum
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Alfa Romeo Giulia Ti Sport Rwd 2019

Domyślnie

Dobra, weź i mi podlinkuj temat, skoro wielokrotnie taki temat już był. Odpowiedź muszę mieć na już. Założenie wątku było dla mnie najszybszą możliwością.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

już lecę googlować i czytać wątki tylko dlatego że ktoś kolejny sprowadził sobie auto i myśli że na forum ludzie tylko czekają w gotowości aby wszystko na tacy kolejny raz podawać pod nos.
    Podpowiem jak się szuka - jest w mojej stopce:

Szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.

Auto
    Giulia '19 280KM

Domyślnie

https://www.forum.alfaholicy.org/giu...a_odpalac.html
    brzmi podobnie ale zakładam, że to już widziałeś bo to wątek dosłownie kilka pozycji obok Twojego...

Odpisuje tutaj bardziej z ciekawości. Możliwe aby czujnik wstrząsowy odłączył pompę w normalnym transporcie, czy raczej musiało auto jakoś mocniej 'łupnąć' ?