Witam, problem wygląda tak: moja niunia od ostatniego czasu coś słabła, o ile kiedyś dostawała kopa przy 1800-2000obrotów to teraz ta granica to 2500-2800, w ostatnią środę wywaliła błąd silnika i włączyła tryb awaryjny, blokowane są obroty do 3000 i nie włącza się w ogóle turbo, udałem się do kolegi na komputer, wyskoczyło 4 błędy, 1 jakiś nie istotny, jeden błąd potencjometru pedału gazu i 2 nieznane, błąd 306 i 1905, błędy zostały skasowane, kontrolka również zgasła, alfa odzyskała trochę mocy ale niestety po przejechaniu 10km znów kontrolka się zaświeciła. Wczoraj znów byłem na komputerze i znów 2 błędy oba nieznane: znów 306 i 1905. Jako że kolega ma komputer bosha to niektóre błędy są w właśnie nieznane a nie pokazuje od razu. Czy ma ktoś może opisy takich błędów ??? patrzyłem na wątek OBD II ale tam jest chyba jakaś inna numeracja. Dodam jeszcze że dziś jadę na wymianę przepływomierza oraz chcę sprawdzić wtyczki tego potencjometru gazu czytałem na forum że lubią nie kontaktować i dawać różne błędy. Ktoś ma jakieś sugestie co jeszcze mogę sprawdzić ??? mam teraz trochę wolnego czasu i chcę żeby znów moja osa dostawałą kopa przy 1800. Pozdrawiam