Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Znikający wyświetlacz

Użytkownik Ogier Avatar Prezes_07
    Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 115 KM

Domyślnie Znikający wyświetlacz

Witam, to mój drugi temat odnośnie mojego autka, mam pytanie, gdyż mój wyświetlacz na konsoli środkowej (wnętrze po lifcie) na początku jest ok i w ogóle, a później gdy auto się nagrzeje wszystko się rozmazuje, zanika nic nie widać. Dziwny objaw bo jak jest zimno na początku to jest wszystko ok. Mógłby ktoś coś podpowiedzieć?? Autko kupiłem parę dni temu z paroma mankamentami, i zanim cokolwiek zrobię chcę się zwrócić do was. Nie działa jeszcze tylnia wycieraczka i prawa szyba z przodu, może koledzy tez coś podsuniecie, nie będe zakładał nowego tematu.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Prezes_07 Zobacz post
    Witam, to mój drugi temat odnośnie mojego autka, mam pytanie, gdyż mój wyświetlacz na konsoli środkowej (wnętrze po lifcie) na początku jest ok i w ogóle, a później gdy auto się nagrzeje wszystko się rozmazuje, zanika nic nie widać. Dziwny objaw bo jak jest zimno na początku to jest wszystko ok. Mógłby ktoś coś podpowiedzieć??
    Wielokrotnie temat przerabiany na forum. Niemal do znudzenia. Wystarczy użyć opcji szukaj:
    Np:
    http://www.forum.alfaholicy.org/147_...kladowego.html

http://www.forum.alfaholicy.org/147_...r_zamarza.html

http://www.forum.alfaholicy.org/147_..._komputer.html

To tylko kilka przykładów.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto

Domyślnie

Dziękuję bardzo kolego, za podrzucenie wątków, one już zostały przeze mnie przeczytane. Tylko że nikt nie rozwiązał tago problemu, szukałem na allegro tych wyświetlaczy, ale nie wiem czy ich tam nie ma, czy ja porpstu nie mogę ich znaleźć...

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Nie wiem...nie wiem jak jest w Ali ale w w starszych BMW z bursztynowym wyświetlaczem (mowa o kolorze) problemem był polaryzujący ekran, czyli coś a'la folia która pod wpływem ciepła zmieniała kąt widzenia wyświetlacza. Wiem tylko tyle, że udawało się ją niejednokrotnie podkleić prawidłowo i problem znikał, może w Ali jest podobnie?

Mieszka w
    Sosnowiec/Suwałki
    Auto

Domyślnie

Może ktoś się uporał z tym problemem?? Może ktoś zna magika co umie to zrobić, bo ewidentnie jest to śmierdząca srawa...

zaszary
    Gość

Domyślnie

Czytając doświadczenia innych użytkowników można przyjąć, że wyświetlacze źle znoszą ciepło, więc może w jakiś sposób można by spróbować "odizolować" ekran od ciepłego powietrza np oklejając go tam od środka jakimś materiałem, mi na myśl przychodzi taka "pianka" której używa się pod panele podłogowe lub czymś podobnym co sprawi, że powietrze nie będzie miało kontaktu z ekranem ???

Użytkownik Romeo Avatar Lucas83
    Auto
    Nissan Murano Z 51 3.5L V6

Domyślnie

Sam wyświetlacz nie, natomiast polaryzacyjne filtry, warstwa refleksyjna, tworzące "ekran" tak podejrzewam, że ich "praca" powoduje ową usterkę, której jednak w swojej 147mce nie zaobserwowałem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Pisałem w temacie o wyświetlaczu już... ale widzę kombinujecie na własną rękę, może wykombinujecie.. JEDNAK rozmawiałem z elektronikiem który robi wyświetlacze w samochodach/radiach/komórkach no wszystko co ma wyświetlacz.. mówił że nasz InfoCenter jest tak zbudowany że nie sposób tej płytki naprawić, po prostu z upływem czasu się te pixele "psują" i jest to nie do naprawienia. Jeśli chodzi o izolację od ciepła - ok, dobry sposób.. tylko co Wam da zaizolować od tyłu? A z przodu to sobie nie wciągnie temperatury? Tak samo wciągnie, i bedzie efekt ten sam, a owijać wyświetlacz z każdej strony mija się z celem bo jak na niego patrzeć .

Jedyny, sensowny pomysł to:

1. a) kupić wyświetlacz NISKI z NISKIM "domkiem" i zamontować - podobno są już bez wad.
    b) podłączyć inny wyświetlacz, żeby zbierał dane "z kabla" - jak to zrobić? nie wiem..

Pozdrawiam!

alienek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    Pisałem w temacie o wyświetlaczu już... ale widzę kombinujecie na własną rękę, może wykombinujecie.. JEDNAK rozmawiałem z elektronikiem który robi wyświetlacze w samochodach/radiach/komórkach no wszystko co ma wyświetlacz.. mówił że nasz InfoCenter jest tak zbudowany że nie sposób tej płytki naprawić, po prostu z upływem czasu się te pixele "psują" i jest to nie do naprawienia.
    Można o tym poczytać na necie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał alienek Zobacz post
    Można o tym poczytać na necie.
    No właśnie przeczytałeś..