Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Temat: Porada tarcze przod

Użytkownik Rowerzysta Avatar TOMI1983
    Mieszka w
    Zwierzyniec
    Auto
    156 2,0 TS 114KW `98 Azurro Fantasia Met.

Smile Porada tarcze przod

Siemka trzeba mi pomuc w wyborze tarcz na przednia os gdyz moje sa juz ponizej minimum jak sie dzisiaj dowiedzialem przy prubie wymiany klockow,, czytalem kilka postow na temat mikody i sie zastanwialem nad kupnem wersji GT na znalezionej stronce mikoda.pl
    lecz na mechanice to sie nieznam wcale (zawsze cos popsuje),, znalazlem tam jeden model pasujacy do mojego auta--
    156 98r 2,0 TS 114KW tylko chcialbym miec pewnosc przed zakupem ze beda pasowac pomozcie czy beda pasowaly do mojej niuni

a opinie o tarczach tej firmy mile widziane

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał TOMI1983 Zobacz post
    Siemka trzeba mi pomuc w wyborze tarcz na przednia os gdyz moje sa juz ponizej minimum jak sie dzisiaj dowiedzialem przy prubie wymiany klockow,, czytalem kilka postow na temat mikody i sie zastanwialem nad kupnem wersji GT na znalezionej stronce mikoda.pl
    lecz na mechanice to sie nieznam wcale (zawsze cos popsuje),, znalazlem tam jeden model pasujacy do mojego auta--
    156 98r 2,0 TS 114KW tylko chcialbym miec pewnosc przed zakupem ze beda pasowac pomozcie czy beda pasowaly do mojej niuni

a opinie o tarczach tej firmy mile widziane
    o Mikoda to nie wiem, ale zapytaj na www.hamulce.net - gość daje rabaty dla Alfisti i dobierze na pewno pasujące (może VIN potrzebować) tyle że Brembo, ale to chyba nic złego

Roman156
    Gość

Domyślnie

o Mikodzie slyszalem same zle opinie. Szwagier na nich jezdzi i narazie nie marudzi. Ja osobiscie kupilem sobie Brembo Max i klocki TRW i po naprawie absu dopiero czuje jak swietnie hamuja. ok 500 zl za taki komplet na przod zaplacilem.

demon7791
    Gość

Domyślnie

Jezdze na Mikodach GT (wiercone, frezowane i takie tam) ale to z wlasnej glupoty i braku czasu by je sciagnac. Kupilem zestaw na przod i tyl i do tego jakies klocki co sa przystosowane do takich tarcz, jakies Feroodo czy cos takiego. Generalnie to na poczatku bylo fajnie przy hamowaniu prawie stawala na przednich kolach, po 3000km jedna z przodu spekala w 8 miejscach i za kazdym razem jak hamuje mocniej to sie modle zeby mi kola nie ubwalo bo dudni jak w starym polonezie. Nie wiem czy to taki przypadek mi sie trafil z ta tarcza bo pozostale 3 sa OK. I jak cos to wszyscy raczej chwala te tarcze a moze mi sie jedna na milion akurat trafila. ALE DLACZEGO AKURAT MI????

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

roman - same złe ??

http://forum.alfaclub.pl/viewforum.php?f=9

zadowlony użytkownik mikoda gt po ok kilkunastu tys km - jest cacy

a najlepsze ceny na mikody na allegro mają :
    iahen
    bozarto
    jakoś tak te nicki

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10410391
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1674016
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 04-10-2010 o 21:19

Użytkownik Znawca Avatar michal_lc4
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 Ti 2.4JTDm/200 KM '09

Domyślnie

Po kilku złych opiniach i dziesiatkach dobrych tez kupiłem Mikody GT (wiercone,rowkowane) tuz przed wyjazdem na urlop. Pojechałem na nich do Hiszpanii,łatwo na górskich szybkich zakretach we Francji i Hiszpanii nie miały.Tym bardziej przy załadowanej do pełna Alfie. Jak narazie jestem zachwycony,wczesniej miałem oryginały...bez porównania.Tarcze naprawde dają rade,zagrzałem je ostatnio dwa razy na fioletowo (po kilku normalnych hamowaniach wracaja do normalnego koloru) co dziwne przy takim zagrzaniu nie traca siły hamowania. Nie wiem moze trafiłem na jakąś dobra serie albo Ci co narzekają na jakąś wyjątkowo złą. Ja moge z czystym sumieniem polecic Mikode GT

PS. Jak wieści niosą podobno Mikoda robi tez tarcze dla tak wychwalanej firmy Brembo,tez miałem je kupic ale... "skoro nie widac różnicy to po co przepłacać"

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    roman - same złe ??

http://forum.alfaclub.pl/viewforum.php?f=9

zadowlony użytkownik mikoda gt po ok kilkunastu tys km - jest cacy

a najlepsze ceny na mikody na allegro mają :
    iahen
    bozarto
    jakoś tak te nicki

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10410391
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1674016
    ja właśnie brałem u użytkownika iahen - kupiłem zwykłem mikody żadne nawiercane czy frezowane - po prostu gładkie wentylowane do tego klocki TRW też u niego i jest miód malina a od wymiany przejechałem jakieś 4500km

Mieszka w
    Zwierzyniec
    Auto

Domyślnie

no klocki beda TRW a co do allegro to nie bardzo bo sie naciolem pare razy

i powiedzcie czy na tej stronie mikoda.pl tarcze kture tam oferuja beda pasowac od mojej niuni bo znalazlem tylko jedna wersje z moim silnikiem ale i tak chce miec pewnosc ze to akurat to

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

0345 na przód
    na tył są dwa rodzaje do 2.0
    jeżeli nadal nie będziesz pewien to podaj im VIN i tyle

Mieszka w
    Zwierzyniec
    Auto

Domyślnie

no wiec kupilem wersje gt zalozone i przetestowane z klockami TRW jak narazie cacy smiga zobaczymy jak dalej bedzie....