Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Montaż spryskiwaczy lamp.

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie Montaż spryskiwaczy lamp.

W najblizszym czasie planuje prysnąć sobie przedni zderzak bo mam troche kropek od kamyków, przy okazji zastanawiam się czy nie zamontować sobie spryskiwaczy lamp.

Czy może mi ktoś udzielić takich informacji:

1. Czy po zdemontowaniu zderzaka znajde pod spodem jakiś odnośnik gdzie moge nawiercić dziury na spryskiwacze żeby znajdowały się w tym samym miejscu co fabryczne ?

2. Jak rozwiązana jest sprawa w 166 które mają fabrycznie zamontowane spryski:

- napewno w zbiorniczku płynu zastosowano drugą pompkę, ale zastanawiam się jak tym sterować, nie chcę pryskać na lampy za każdym razem gdy spryskuje szyby może ktoś coś doradzić ? jak wygląda to w fabrycznych spryskiwaczach ?
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Miejsce zamontowania spryskiwacza i wykrój otworów mogę Ci podać w sobotę.

Co do zbiorniczka - tam gdzie spryskiwacze sąc fabrycznie jest druga pompka, ale załącza się razem ze spryskiwaczem szyb. Jak chcesz inaczej to musisz coś stworzyć.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Miejsce zamontowania spryskiwacza i wykrój otworów mogę Ci podać w sobotę.

Co do zbiorniczka - tam gdzie spryskiwacze sąc fabrycznie jest druga pompka, ale załącza się razem ze spryskiwaczem szyb. Jak chcesz inaczej to musisz coś stworzyć.
    No to czekam na wymiary

Skoro fabrycznie załącza sie razem ze spryskiwaczem to u mnie nie moze byc inaczej myslałem ze tak nie jest, u kolegi w audi a4 lampy spryskują sie co któreś tam spryskanie szyby więc myślałem ze i tutaj tak jest.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Chyba, że ja mam coś spierniczone. Elektryka nie jest mocną stroną Alfa

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Spryskiwacze reflektorow wlaczaja sie tylko wtedy gdy wlaczone sa swiatla mijania i spryskiwacze szyby przedniej. Patrz instrukcja obslugi. Tak wiec jak sam podlaczysz to nie bedzie jak fabryczne. Mozna zrobic prosty uklad przekaznikowy al mysle ze mozna sobie z tym dac spokoj bo w polsce i tak zawsze trzeba jezdzic na swiatlach mijania.

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    zastanawiam się czy nie zamontować sobie spryskiwaczy lamp
    Montowałeś sobie może xenony? Czy tak po prostu do zwykłych lamp chcesz zrobić myjkę?
    Ja się zastanawiałem nad wsadzeniem xenonów, ale nie tych wynalazków hid tylko fabrycznych. Tylko kurcze żeby to miało ręce i nogi to trzeba jakieś czujniki położenia montować i inne cuda, tak że zarzuciłem temat...

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Spryskiwacze to barszcz ale przekladka kompletnych oryginalnych ksenonow to wyzsza szkola jazdy i z tego co wiem (a naprawde dobrzy mechanicy probowali to zrobic) to gra nie warta swieczki. Masa grzebania mechanicznego i kabelkologia. Wielu sie chcialo podjac ale nie znam nikogo kto by to dopia to sie nie oplaca. Z reszta by o tym nie jeden watek/wzmianka na forum.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

U mnie spryskiwacze chyba nie działają, ale mi to nie przeszkadza. To i tak jest BEZSENS, bo lamp nie umyje, a płyn do sprysków znika w ekspresowym tempie. Jak chcesz montować ksenony to lepiej zrobićpo prostu... atrapy (namawiam do złego, ale cóż...)

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

Odgrzebuje temat...

Może wie ktoś czy po odkręceniu zderzaka jest jakoś odznaczone miejsce montowania spryskiwaczy ? Chciałbym żeby udało mi się wyciąć otwory w tym samym miejscu co fabryka.

Mieszka w
    Częstochowa
    Auto

Domyślnie

nikt nie pomoże ?