Panowie nie wiem co sie dzieje. Znowu jakas dziwna akcja. Samochod wczoraj sprawowal sie bez zarzutow a dzis nie moge jej odpalić i świeci sie kontrolka od wtrysku. Co to moze byc?
Panowie nie wiem co sie dzieje. Znowu jakas dziwna akcja. Samochod wczoraj sprawowal sie bez zarzutow a dzis nie moge jej odpalić i świeci sie kontrolka od wtrysku. Co to moze byc?
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 22-11-2010 o 20:59
Hmmm...gdyby Ci gasła na ciepłym a na zimnym by paliła to stawiałbym na czujnik położenia Wału. Najlepiej pod kompa i sprawdzić gdzie jest błąd...bo tak to mozna gdybać...
Odepnij może przepływkę i sprawdź czy bez niej coś się ruszy...
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Tylko podłączenie pod kompa coś pomoże bo tak możemy nigdy nie trafić. Równie dobrze może być to błąd imobilisera. Wtedy też nie odpalisz i wywala marchewę. Tak więc inwestycja w kabelek albo w wizytę w serwisie.
poruszałem wtryskami i odpalila z pierwszego ale powstal inny problem...na wolnych obrotach chodzi normalnie ale po nacisnieciu gazu niestety brak reakcji i dlawienie i nawet nie wchodzi na poltora tys...przeplywka padla?
Może być, a moze też byc czujnik pedału gazu.Odłącz przepływke i zobacz czy jest poprawa.
a jesli nie przeplywka tlyko ten czujnik to gdzie on sie znajduje i jaki jest koszt np. w intercarsie?
O kurcze nie wiem ileto kosztuje, w sumie dawno miałem to robione i nie pamiętam, wiem ze w panice robiłem to w ASO i razem z kompem, robocizną i częścią zapłaciłem 800 zł...ale to ASO
Ale zanim coś sprawdź odpinając przepływkę. Choc przepływka to tez nie najtańsza jest, bo coś koło 450 zł Bosha ja płaciłem kiedyś...
Nie strasze Cie w zadnym wypadku ale posprawdzaj.
PODŁĄCZ POD KOMPA kolego bo inaczej wróżymy z fusów, wydasz na część a okaże sie zupełnie co innego, sprawdź błędy...
dzieki tak chyba zrobie, jutro sie ja podepnie
No i dobra decyzja, od tego zawsze zaczynaj, za duzo tu elektroniki i czujników żeby bez komputeraz cokolwiek powiedzieć... Daj znac co wyszło.
teraz to już sam nie wiem...komputer wkazywał na przepustnice bo po nacisnieciu pedlau gazu wartosci wzrastaly, przeplywomierz tez cos tam pokazywal natomiast przepustnica nic. Wlasnie wymienilem przepustnice i to samo...swieci sie kontrolka wtrysku, samochod normalnie odpala ale nie jedzie![]()