Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Temat: Alfa 156 1.9 JTD 2004r zakup reflektorów przód i tył

kuki505
    Gość

Domyślnie Alfa 156 1.9 JTD 2004r zakup reflektorów przód i tył

Witam, tak jak w temacie chciałbym zakupić nowe reflektory przód i tył do mojej Alfy. Seryjne nie są zbyt atrakcyjne i szczególnie chodzi mi o jakiś ciekawy nowoczesny wygląd, więc prosiłbym o podawanie linków i informacji.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

tzn. co masz na mysli mowiac nieatrakcyjne? z przodu moim zdaniem sa ok, tylko w wersji bez ksenonu razi brak soczewek, a co do tylu to jeden z uzytkownikow ma tzw. cleary ale na seryjnym kloszu, bo jak masz zamiar wsadzic do tylu w alfie smierdzace wiocha tuningowe typu lexus look np takie:
    http://moto.allegro.pl/lampy-nowe-al...306744698.html

to nie chciej wiedziec co ja o tym mysle i reszta prawdziwych alfaholików.

ja tez szukalem do przodu z soczewkami ale pozostaje jedynie przerobka ktorej koszt jest nieoplacalny, jak rowniez adopcja ksenonow ktora tez jest chyba nie warta swieczki. Zamienniki z ledami i bajerami sa tylko do modeli sprzed FL.
    jak namierze tego forumowicza od tylnych lamp to dam ci namiar.

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał kuki505 Zobacz post
    Witam, tak jak w temacie chciałbym zakupić nowe reflektory przód i tył do mojej Alfy. Seryjne nie są zbyt atrakcyjne i szczególnie chodzi mi o jakiś ciekawy nowoczesny wygląd, więc prosiłbym o podawanie linków i informacji.
    jak chcesz mieć atrakcyjnie to kup ori ksenony a tył zostaw, lepszych niż oryginały nie ma

kuki505
    Gość

Domyślnie

No właśnie liczyłem na jakieś porady też bo to co jedynie znalazłem na necie to jakieś lexusy na tył i ledy na przód co razi w oczy i kiepsko się prezentuje dlatego właśnie sądze, że ludzie tutaj bardziej się orientują w tym temacie i wiedzą co i gdzie można kupić.

Użytkownik Romeo Avatar 156X
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    była 156SW JTD jest 159SW 1,9 JTD 8V 2008r.

Domyślnie

tyłu nie ruszaj a jak bardzo chcesz to możesz zrobić je na czarno... oczywiście kwesta gustu, przód zapodaj ala GTA i będzie fajnie - tzn też na czarno a jak!!

yyy Ty masz chyba Belle po lifcie prawda ?? więc to co pisałem o przodzie jest nieaktualne
    Ostatnio edytowane przez 156X ; 29-11-2010 o 22:56

kuki505
    Gość

Domyślnie

a moglibyście podać mi konkretne namiary na takie rzeczy ? Bo narazie jedyne rzeczy które znalazłem to http://www.tuning1.com/info,5995 http://www.tuning1.com/info,5500 http://allegro.pl/reflektoryprzod-al...324371346.html na dodatek nie jestem pewien czy będą pasować do mojej, mam pecha w tej kwestii ;p

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

w tytule wątku piszesz o alfie z 2004r więc po pełnym lifcie a linki które podsyłasz prezentują elementy do wersji sprzed FL - określ jaką wersje posiadasz wtedy będziemy mogli w jakiś sposób Ci pomóc.

Czy posiadasz Belle z takim przodem jak u mnie w avatarze ??

kuki505
    Gość

Domyślnie

No właśnie chodzi mi o to, że do tego rocznika nie mogę nic znaleźć tylko jedynie takie do starszych. Myślę, że ten sam

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

do wersji po lifcie nie widziałem nigdzie żadnych wynalazków na przód - zresztą uważam że tam nie potrzeba nic zmieniać no można dołożyć soczewki jeśli ktoś nie posiada a chciałby ksenon...

"trochę" droga impreza http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...309168897.html

lampy do wersji przed FL i po FL zarówno przednie jak i tylne różnią się i te o które pytasz w linkach wysłanych przez Ciebie nie będę pasować do Twojej Belli.
    Ostatnio edytowane przez 156X ; 30-11-2010 o 16:02

kuki505
    Gość

Domyślnie

A mógłbyś troche więcej o tych soczewkach napisać ? I na czym w ogóle polegałaby instalacja xenonów ?