Witam serdecznie,
wie ktoś, czy skrzynia biegów od Alfy 166 2.0 ts bedzie pasowała
plug & play do silnika 2.0 v6 TB w alfie GTV??
Z góry dzieki za info![]()
Witam serdecznie,
wie ktoś, czy skrzynia biegów od Alfy 166 2.0 ts bedzie pasowała
plug & play do silnika 2.0 v6 TB w alfie GTV??
Z góry dzieki za info![]()
Nie wiem czy fizycznie pasuje (wątpliwe) ale na pewno nie wytrzyma momentu V6. Wysypie się, różnica momentów jest duża.
wizualnie mechanizm różnicowy jest ten sam więc trzeba by zajrzeć w jego wnętrze aby stwierdzic to co napisałeś o jego słabszej wytrzymałości bo według mnie w 90procentach uszkodzeń skrzyń to zerwany mechanizm różnicowy który czasami powoduje zniszczenie obudowy. Także temat wart zbadania i jak nie zapomnę to sprawdzę to kiedyś,
mi jak padła skrzynia w gtv to okazało sie,że tylko taka sama pasuje. co prawda od 2.0 ts niesprawdzałem, ale od 2.0 ts z gtv niepasowała, od 2.0 v6 tb z 166 tez nie. jako,że nieznalazłem oryginalnej, a szukali mi nawet we włoszech (sorki jedną w PL ma gość, ale chce za nią 3000zł) to założyłem od 164 tb. nie jest taka sama. wiem,że mechanik mi coś tam w środku zmieniał, i kołmnierz też jest inny. mechanicy tam gdzie to zakładali troche się wściekali na mnie, ale wkońcu jakoś to poskładali i wszystko było ok, tylko wsteczny nie był podnoszony.
Nie zgadzam się. Wszystkie skrzynie z alf 166 V6 czyli : 2.0TB 2.5 3.0 są takie same i koniec kropka, Jeden koleś kupował ode mnie skrzynie 3.0 ze 166 i wkładał do GTV i bez problemu pasowała a więc twój problem ze spasowaniem skrzyni jest dla mnie nie zrozumiały. pozdrawiam![]()
z góry w dol tak czyli od mocniejszego auta do słabszego silnika będzie ok, ale już z słabszego silnika do mocniejszego będzie kiepskim rozwiązaniem
Ja widzę panowie że tu jakiś fenomen powstałdwoje ludzi widziało takie same skrzynie (w sensie modele) a jeden twierdzi zupełnie co innego niż drugi. W dodatku oboje się zarzekają. hehehe
To albo któryś z kolegów ma bardzo bardzo słaby wzrok albo któryś patrzył nie na skrzynie od V6. A może w ogóle inne auto
Sorki za OT .... ale aż nie wiadomo kto ma rację![]()
kołnierz skrzyni ze silnika V6 jest zawsze taki sam, mechanizm różnicowy równiez, jedyną różnicą może byc mechanizm pociągający sprzęgło.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts