Witam!
Czy może ktoś wymieniał wtryskiwacze w JTD 8V? chodzi mi o demontaż i montaż nowych, czy trzeba coś kodować, czy wystarczy po prostu wymienić i ma działać wszystko normalnie?
Witam!
Czy może ktoś wymieniał wtryskiwacze w JTD 8V? chodzi mi o demontaż i montaż nowych, czy trzeba coś kodować, czy wystarczy po prostu wymienić i ma działać wszystko normalnie?
Ostatnio edytowane przez szakal0606 ; 30-01-2011 o 15:30
Witaj.
Mam takie pytanko jakie masz obajwy uszkodzonych wtryskiwaczy?
Pytam bo z moim jtd coś się dzieje też nie dobrego i szukam przyczyny.
Pozdrawiam.
Nic nie kodujesz.Wtryski boscha na szczęścieprofesjonalna regeneracja ok 1300zł komplet
z gwarancją.
A chcesz mieć pewność zrób próbę przelewową.
Wtryski ciężko wychodzą aby ich nie uszkodzić lepiej niech to robi fachowiec!!!
U mnie objawia się to dumieniem na niebiesko i czuć niedopaloną ropą, a kopci tylko jak się zatrzymam i chwilę postoi
a kolego jak zrobić tą próbe przelewową? ja kupiłem 4 używane wtrysiwacze i mam nadzieję że będą lepsze niż te co mam![]()
Zrób to sam : http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...iwaczy_cr.html
Znikają klasy wtrysków jak wsadzisz inne. Pasowało by ustalić klasy na nowo, ale bez tego też będzie działać.
nie wiem jak w 8v ale w m-jet trzeba na nowo wpisać kody IMA bo korekty wtrysków się bardzo rozjeżdzają i wymiana wtedy nie ma sensu.Zresztą można to bez problemu zrobić w FES-ie.Gdzieś na forum czytałem że w 8v nie trzeba tego robić ale nie wiem na ile to było wiarygodne.Jeżeli na wtryskiwaczach są wydrukowane kody to na pewno trzeba je wpisać na nowo.
Mówisz o tym "class injectors" czy jakoś tak w podobie w zakładce adjustments?
alfa-klub.prv.pl * Podpiecie do komputera, diagnostyka, kasowanie bledow. Kontakt GG 3127266 * alfa-klub.prv.pl