Kilka dni temu zauważyłem, że komputer nie wyświetla informacji z radia tj. stacja radiowa. Od kiery kupiłem alfę nie działało sterowanie z kierownicy ale tym się jakoś nie przejmowałem - pomyślałem że sprawdzę to przy jakiejś okazji. Jednak to że nie wyświetla informacji na komputerze mnie już zdziwiło bo jeszcze kilka dni temu wszystko było wyświetlane jak należy. No więc pomyślałem sobie że to dobra okazja żeby sprawdzić też sterowanie z kierownicy tak przy okazji.
Problem pojawił się wcześniej niż myślałem - a mianowicie niemożliwość wymontowania radia (fabryczne). Wetknąłem w te 4 otwory nity pasujące długością i grubością jednak nie poszło tak jak się spodziewałem. Jedna strona odskoczyła jak powinna, natomiast z drugiej strony nie czuję tych metalowych blaszek (nity nie mają oporu) - tak jakby były przekrzywione za bardzo na zewnątrz radia. Męczyłem się z tym jakąś godzinę próbując to jakoś odkrzywić i wypiąć radio ale się nie udało.
1. Jest jakaś inna możliwość demontażu radia jeśli te blaszki rzeczywiście jakoś dziwnie się odgięły?
2. Co może być przyczyną tego, że komputer nie wyświetla informacji z radia?
3. Jak rozkręcić kierownicę i na co uważać?
Kierownicę muszę rozkręcić ze względu na to, że problem z niedziałającymi przyciskami może wynikać również z innego powodu niż rozpięta kostka sterowania przy radiu gdyż na przyciskach z jednej strony nie czuć tego kliknięcia od styków.