Witam.
Mam pytanie do was. Trafiła mi się opcja zakupu 18 z oponami. Jestem ciekawy czy wejdą one bez problemu do AR 147 ze standardowym zawiasem? Czy jest ktoś na forum, kto ma 18 u siebie w 147?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdro![]()
Witam.
Mam pytanie do was. Trafiła mi się opcja zakupu 18 z oponami. Jestem ciekawy czy wejdą one bez problemu do AR 147 ze standardowym zawiasem? Czy jest ktoś na forum, kto ma 18 u siebie w 147?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdro![]()
Podejrzewam, że wejdą tak samo jak i do Gtv ale osobiście nie chciałbym jeździć "wozem drabiniastym" uważając na małe kamyki na drodze. Zakładając 18" koła będziesz musiał mieć opony bo bardzo niskim profilu. Jeśli masz możliwość to po prostu przymierz koła i sam się przekonaj bo to zależy od wielu rzeczy czy będziesz mógł na tym jeździć. Pomijając już sam fakt kosztu nowych opon w razie "W"
Ostatnio edytowane przez aniol_jojo ; 08-04-2011 o 11:54
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Wejda w GTA są 18" o ile się nie mylę. Aż tak strasznie twardo nie będzie. W TI jest lekko utwardzone zawieszenie i na 17" nie jest tak źle wiadomo trzeba uważać na dziury itp ale nie ma tragedii.
No właśnie. Sam się zastanawiam jak to będzie wyglądało. Teraz mam 16 z oponami 205/55, w tych 18 są 225/40. Fajnie gdyby ktoś miał jakieś foto poglądowe
jasne, że warto
auto pięknie się wtedy prezentuje. Oczywiście jeżli dobierzemy coś pod AR 147
tylko uwaga na dziury![]()
Jednak nie do końca tak to wszystko fajnie wygląda. Pytanie dotyczyło seryjnego zawieszenia - i tu sprawa wygląda inaczej. Wejść oczywiście wejdą tyle, że nie będzie to wyglądało tak jak na foto z linku. Tamten samochód miał sportowe zawieszenie (niższe). W przypadku seryjnego będą spore przestrzenie w nadkolach i będzie to wyglądało znacznie gorzej. Felgi 18" w 147 mogą wyglądać fajnie ale zawieszenie do tego musi być koniecznie obniżone.
W GTA są 17" felgi.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Bez obniżenia będzie lipnie wyglądało. Nie wiem jak tam drogi w Warszawie i okolicach ale na Opolszczyźnie bym ich nie zakładał. Szkoda felg, opon, czasu i kasy ale to tylko moje zdanie.