Witam, niestety moja bela nie odtwarza mp3... Mam odtwarzacz połączony z nawigacją. Chciałbym słuchać mp3, czy jest jakiś sposób żeby to ogarnąć i żeby nie wypruwać nawigacji, ani wyciągać jakiś kabli z przodu?
Witam, niestety moja bela nie odtwarza mp3... Mam odtwarzacz połączony z nawigacją. Chciałbym słuchać mp3, czy jest jakiś sposób żeby to ogarnąć i żeby nie wypruwać nawigacji, ani wyciągać jakiś kabli z przodu?
Jeśli masz connect nav+ czyli fabryczną nawigację z kolorowym ekranem, to wystarczy tylko wgrać najnowszy soft do navi (chyba 5.0) i odtwarza mp3 z płyty.
A gdzie ten soft dostać i jak go wgrać? W sumie mnie by też sie przydało![]()
Wpierw sprawdź to co piszą w temacie
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post568783
Jak sprawdzić wersję kilka postów wyżej.
Soft do 5.0 mam ja. Przesłać mogę.
Czyli mając włączoną nawigacje mozna w tym samym czasie słuchac mp3? Ja puki co mam zwykly radioodtwarzacz z mp3 i wlasnie obawa przed tym ze nie mozna sluchac mp3 i miec wlonczonej nawigacji powstrzymuje mnie przed instalacja nawigacji. Ja sobie wyobrazam to tak ze jesli jest wlozona plyta z mapa to wtedy nie ma juz gdzie wlozyc plyty z mp3. Mam racji?
Dzienki
Masz rację. W jedno miejsce nie włożysz dwóch płytZ resztą czy ta navi fabryczne to taki szał? Jakiś TomTom np. jest o wiele lepszy. Ja mam navi ale używam i tak TomToma a w radiu właśnie mp3. Skory ty masz radio mp3 to może lepiej kup sobie navi zamiast connecta
145 1,7 16V - była
147 1,9 8V - była
GT 1,9 16V - była
156 SW FL 1,9 8V - była
164 3.0 V6 super - była
90 2.5 V6 quadrifoglio oro - jest
159 1,9 16V- jest
Ja nie mam żadnych zastrzeżeń do connect nav+. mysle, że jest to dość dobrze rozbudowana skrzyneczka, no może brakuje tylko np. 7 stopniowego korektora graficznego przy Bose (jest tylko ustawienie basu i sopranu). co do wgrania softa to osobiście również musze to zobaczyć aczkolwiek myśle, że jest to zbędne przy zmieniarce na 10CD. Jedno co może w niej denerwować to to, że uruchamia się samoczynnie przy włączaniu zapłonu oraz gaśnie po zgaszeniu silnika. Jest jakaś możliwość aby włączała się tylko gdy nacisnę przycisk włączania?
BEZ SERCA, BYLI BYŚMY JEDYNIE MASZYNAMI..................
Witam
Ja wgralem nowy firmware i MP3 dzialaja bez zarzutu, co do dzialania rownoczesnego Navi i CD to w sytuacji kiedy masz wpisany cel,wyznaczona trase - po nacisnieciu Eject navi pyta czy zapisac trase, zapisuje ja i mozesz wlozyc inna plyte (to chwile trwa).
Problem pojawi sie w sytuacji gdy pojedziesz inaczej niz navi sugeruje i bedzie rekalkulacja trasy - nie powiedzie sie bo nie ma plytki z mapa
Co do samej nawigacji jest ok tylko to wpisywanie adresow przez krecenie pokretlem doprowadza mnie do szewskiej pasji
Takze sprawdzil bym jaki jest soft w navi i robilbym upgrade
Powodzenia
Uwaga, mam Alfę i nie zawaham się jej użyć !!!!
I jak tam poszedł upgrade softu???. Jeszcze u siebie nie sprawdzałem jaką mam wersję softu. Podobno niektóre lepiej nie przerabiać. Chociaż nawet jeżeli mam tą wersję co można aktualizować to i tak jest strach, że się zawiesi i uszkodzi się sprzęt.
MP3 może nie jest, aż takie ważne, ale zastanawia mnie jedna sprawa. Dzisiaj próbowałem zadzwonić do paru osób i słyszałem ich bardzo dobrze, natomiast oni nie słyszeli mnie w ogole.
Dziwna sprawa, bo jakieś 3 miesiące temu, jeszcze było OK.
Czy możliwe jest, że coś przestawiłem ??
Ostatnio edytowane przez SynapticXX ; 25-05-2011 o 20:24