Witam. Jestem nowy tutaj u was i mam pytanie do doświadczonych alfaholików, otóż sprawa wygląda następująco, pewnego czasu zajechałem panewki w swojej Alfie 166, zdecydowałem się na wymiane silnika i tak też zrobiłem, silnik zmieniony, okazało się że sprzęgło przydałoby się zrobić więc kupiłem i założono nowe, potem na to skrzynia i próbne odpalenie, wszystko ładnie pięknie, poza jednym małym szczegółem, na nowym sprzęgle ciężko wchodzi 1 i 2 a wsteczny wcale nie wchodzi, kupując sprzęgło porównałem ze starym i się zgadzało, również na pudełko jest napisane że jest to sprzęgło przeznaczone do mojego modelu. Mechanik twierdzi że sprzęgło złe kupiłem i w poniedziałek chce rozbierać skrzynie i samemu porównać ze starym sprzęgłem. Myślicie że to naprawde złe sprzęgło? Dodam że biegi wchodzą oprócz wstecznego i 1 i 2 które wchodzą z pewnym oporem, pozatym wszystko bez zarzutów. Proszę o rady bo nie widzi mi sie kupowanie kolejnego sprzęgła a podejrzewam że nie jest to wina sprzęgła lecz oleju w skrzyni lub wysprzęglika. Jak uważacie? Pozdrawiam