Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Nieporozumienie

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie Nieporozumienie

Wielkie nieporozumienie sprowokował Tuti, az się zdziwilem, ale każdy może bładzić.
    Temat dotyczy produkcji 159. Otóż, NIE ZAKOŃCZONO jej produkcji a jedynie WSTRZYMANO. Nie ma decyzji o całkowitym zakończeniu. Obecnie firma chce po prostu podgonić sprzedaż wyprodukowanych już egzemplarzy, bo nie wie, czy jeszcze bedzie opłacało się produkować to auto czy też już nie warto. Zależnie od sprzedaży, ilości zamówien itd. być moze jeszcze w 2012 roku produkcja 159 będzie okresowo wznowiona.
    W planach firmy jest produkcja tego modelu do konca 2012 i tutaj nic się nie zmieniło. Następca będzie pewnie intensytwnie promowany w 2013 roku (jesli pojawi sie w 2014) lub w drugiej połowie 2012 (jeśli pojawi się w 2013, tego nie wiadomo wciąż, Sergio szaleje, jak przy Julce).

Tak wiec kochani, 159 żyje, chociaż nie żyje
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

o ja pierdziu. myslałem, że już ją pochowano

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gary
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 TI

Domyślnie

KRS, napisz prosze, skad masz ta informacje, bo roznych doniesien na temat konca prdukcji 159 bylo juz sporo i mysle, ze ich zrodlo jest tutaj kluczowe

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

KRS, Ty to masz zdrowie
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17

frixfrot
    Gość

Domyślnie

Zasadnicze pytanie - skąd masz tę wersje wydarzeń? Bo zarząd Alfy potwierdził zatrzymanie produkcji i zagwarantowanie egzemplarzy do początku 2012 roku, wykorzystując wcześniej wyprodukowane egzemplarze. Myślę, że tak poważne portale jak Whatcar.com, nie pozwoliłyby sobie na sianie bezpodstawnych plotek:
    http://www.whatcar.com/car-news/alfa...-to-end/259528

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Z mojej wiedzy wynika (a trochę się w tym orientuję), że w Pomigliano d'Arco na linii gdzie produkowana była 159, w tej chwili w ciężkich bólach rodzi się nowa Panda, ale co ja tam wiem . Nie wdaję się więc w żadne dyskusje, pozdrawiam.

frixfrot
    Gość

Domyślnie

Myślę, że to nieporozumienie, to wyniki tego, że alfy 159 jeszcze jakiś czas będą, bo wyprodukowano ich spory zapas. Gdybyśmy mieli taki zapas jak angole, to właściwie będzie ona dostępna jeszcze z rok. Ale wedle mojej wiedzy u nas nie zostało wiele sztuk i jedyna nadzieja to to, że z włoskich zapasów coś jeszcze skapnie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Być może wstrzymali produkcję również ze względów gospodarczych - http://forsal.pl/artykuly/563729,kol...e_z_kraju.html

Produkcja Fiata w Italii jest również zagrożona. Poza ponad 2/3 zysków, które generują zagraniczne linie produkcyjne, spółka zatrudnia ponad połowę swoich pracowników i 40 proc. planów produkcyjnych w kraju. Marchionie regularnie się odgraża, że zmniejszy krajową produkcję, jeśli nie stanie się ona bardziej efektywna.
    FIAT prawdopodobnie rozważa przykręcenie produkcji w fabrykach w Italii, ponieważ są nieefektywne.

Pozdr.,

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

panowie, na 80 procent produkcji już nie wznowią, takie są realia. Ale, póki co, produkcję wstrzymano ale nie zakończono, to istotna roznica. O to chodzi. Sergio i jego wafle uznali, że auta się już na rynku dużo nie upchnie, doszedł kryzys itd, wiadomo, co się dzieje we Włoszech, mogą dupnąć jak Grecja. A ponieważ mają trochę aut w magazynach, wyliczyli sobie, ze 159 będzie w ofercie sprzedaży, póki się nie wyczerpie. Jeśli jakimś cudem wyczerpie się szybko (na przykład wszystkie policje świata, wzorem naszej, zakupią belle) to wtedy dalsza produkcja jest możliwa.

Czyli... już jej nie ma ale jeszcze jest.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Dzisiaj sprawdzałem w pracy naszą fiatowską bazę danych i model AR159 ma w systemie status "zamrożony". Produkcja nie jest więc zakończona, ale wcale nie musi być wznowiona.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia