Witajcie, wymienialiście filtr w kabinie? parują mi szyby;/ to znak że trzeba się zabrać za filtr ale nie wiem gdzie go szukać i jak wymienić- pomożecie?
Witajcie, wymienialiście filtr w kabinie? parują mi szyby;/ to znak że trzeba się zabrać za filtr ale nie wiem gdzie go szukać i jak wymienić- pomożecie?
kolego w podszybiu masz taka klapkę przykrecona na 2 srubki. Podszybie to czarny plastik pomiedzy wycieraczkami... Dostęp jest prosty. Jesli Ci szyby parują to moze to być to. Kup lepiej filtr "Węglowy" jest troszke drozszy ale filtruje smrody z zewnatrz... Po zdjeciu tej klapki musisz wysunac taka czarna ramkę do ktorej ten filtr jest wlozony. Wyjmujesz stary wkladasz nowy filtr, wsuwasz ta ramkę tak jak bylo i bedzie ok. Zwróc uwagę na napis AIR FLOW który jest na boku filtra. Zrób tak żeby strzalka obok napisu skierowana byla w kierunku wnętrza autka...
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 20-12-2011 o 00:47
Jak parują szyby to możliwe, że filtr już nie wyrabia.W załączniku instrukcja.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Chyba że kolega ma poliftową belle to wtedy filtr jest wewnątrz kabiny za schowkiem od strony pasażera.
Na taki wypadek wrzuciłem instrukcję
No ale tak to jest jak ktoś nie napisze o konkretnie jakie ma auto gdy o coś pyta.
Swoją drogą to radze dobrze umyć szyby czymś na bazie alkoholu i wysuszyć dywaniki jeśli są wilgotne. Bo na to nawet drożny filtr nie pomoże![]()
Tyle że teraz nie ma takiej zimy, żeby nie wiadomo jakie ilości śniegu wnosić na butach do auta![]()
W mojej poliftowej z tego co pamiętam, na wiosnę pan wymienił aż 2szt. (to chyba przez dwustrefowy klimatronic), więc w razie zakupu zwróć na to uwagę. Acha, nie był zadowolony z dostępu, wił się w aucie jak włoski kochanekale skasował też odpowiednio. Nawet mu głupio nie było, jak nie znalazł na podszybiu i zawyrokował że w tym modelu nie ma filtra.