Witam.
Przedwczoraj w trakcie jazdy stało się coś dziwnego, a mianowicie zapaliło się podświetlenie kabiny (na desce zapaliła się kontrolka otwarcia drzwi kierowcy) oraz sama otworzyła się tylna prawa szyba. Udało mi się ją normalnie zamknąć, podświetlenie zgasło i tak dojechałem do domu. Na podwórku zacząłem kombinować szybami z panela kierowcy i udało mi się odkryć coś takiego:
stale:
- po opuszczeniu szyby kierowcy już nie udaje się jej podnieść
- przy otwarciu drzwi kierowcy sama opuszcza się tylna prawa szyba - gdy szybko zamknę drzwi to się zatrzyma i mogę ją zamknąć
+
- różne inne dziwne wariacje szyb, które raz można zamknąć normalnie, a raz kombinacjami np. kilku klawiszy sterowania szybami (oprócz szyby kierowcy)
Na szybkiego wyciągnąłem panel z przyciskami od strony kierowcy i go sprawdziłem oraz wyczyściłem - jest w porządku. Po podpięciu pod komputer błędów brak. W samochodzie jest suchutko i poza tym co się stało wszystko działa w 100%. Bardzo będę wdzięczny za każdą wskazówkę, na razie szukam schematów elektrycznych bez skutku. Gdzie są jakieś przekaźniki odpowiadające za elektrykę drzwi/szyb?
Pozdrawiam i proszę o pomoc.