Witam,
Czy da się zamontować xenony w lampach przed Liftem????
Witam,
Czy da się zamontować xenony w lampach przed Liftem????
da sie
uzyj opcji szukaj jest duzo tematow na ten temat
np.tu sobie poczytaj http://www.forum.alfaholicy.org/styl...a_kieszen.html
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Da się bo były montowane![]()
Jeśli masz na myśli że były montowane oryginalne xenony w fabryce to oczywiście masz racje.. Jednak cena tych lamp xenonowych na allegro jest dość zaporowa.. od 2 lat zbieram się z zamiarem kupna oryginalnych xenonów ale jakoś zawsze mam coś ciekawszego do zrobienia za te minimum 1500zł.. może wkońcu się zbiorę i kupię.. kto wie..
Ale hidów do zwykłej lampy w 147 nie polecam.. same problemy a światło słabe.. rozproszone przez co nie zbyt przydatne bo nie świeci daleko..
hidy to tylko do soczewek
na forum mozna kupic przerobione lampy http://www.forum.alfaholicy.org/czes...po_lifcie.html
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
No hidy do soczewek zgadza się.. ale nadal nie ma to homologacji więc dowód nadal jest zagrożony przy kontroli.. ale oczywiście co kto woli.. ja wolę odłożyć więcej kasy i mieć takie które przynajmniej będą wyglądać ok.. czyli może samopoziomowania mieć nie będę ale spryskiwacze mam do tego xenon oryginalny z homologacją na kloszu więc już dowód jest bezpieczny.. bo samopoziomowania mi nie sprawdzą przy kontroli bo jak gwint docisną do ziemi żeby snop światła się ruszył.. xD
ja mam zwykle lampy i hidy 5000k biale jak zwykle zarówki calkiem swietnie swieca nikt sie nie przywalil sprawa kluczowa jest tutaj model auta jak jedzie golf 2 na idach czy civic to z miejsca jest dowodzik a w moim 607 nie mialem xenonu znaczy byl ale znikl w trakcie uzytkowania i dali zwykle lampy ja zalozylem hidy i do opon sie przyczepili a do lamp nie wiec tez trzeba brac poprawke jak jest auto ktore moglo miec xenon to raczej sie nie przyczepiaja w wiekszosci tylko w przypadkach 100% tak jak golf II
Kwestia szczęścia bądź wyszkolenia policjanta.. wiadomo że soczewka zwykle budzi zaufanie.. ale jak się trafi bardziej ogarnięty to spojrzy na klosz i wtedy soczewka nie ważna.. ale mówię to kwestia co kto woli.. ja osobiście zdjąłem hidy bo wolę mieć spokój.. jak będę miał hajs to kupię ori xenony.. a jak ktoś nie przejmuje się i chce to niech bierze soczewki i hidy..