Witam,
Dziś w mojej Alfie 147 (2001) pojawił się problem z zamknięciem tylnych drzwi po stronie pasażera. Po przekręceniu kluczyka zamykają się pozostałe trzy drzwi. Wiecie w czym może leżeć problem? Będę wdzięczny za pomoc.
Witam,
Dziś w mojej Alfie 147 (2001) pojawił się problem z zamknięciem tylnych drzwi po stronie pasażera. Po przekręceniu kluczyka zamykają się pozostałe trzy drzwi. Wiecie w czym może leżeć problem? Będę wdzięczny za pomoc.
no może być siłownik, napewno coś przymarzło
---------- Post added at 13:05 ---------- Previous post was at 13:03 ----------
ogrzej samochód, pobaw się ręcznie od środka, przesmaruj co się da
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
a jest jakiś sposób, aby zamknąć tylne drzwi ręcznie (bez użycia centralnego)?
problem jest w temperaturze na zewnatrz, ja mam dokladnie to samo, tak bylo w 166 i teraz tak mam w 147, bedzie cieplej to problem zniknie
i u mnie to samo auto stoi otwarte. całe szczeście ze w garażu. siłowniki przymarznięte i drzwi po zamknieciu z centralnego otwierają sie..i tak w kółko..trochę mnie to irytuje ale trzeba z tym żyć..
Miałem tak tylko że wersji 3d, drzwi kierowcy nie chciały się zamknąć. Przyczyną był zamarznięty zamek w drzwiach. Spryskałem zamek środkiem rozmrażającym a do środka jeszcze WD-40 i problem się nie powtórzył.
Jak zamnikesz drzwi czy są one napewno zamknięte?
U mnie sie nie zamykały.
Rozebranie klamki i psiknięcie olejem sylikonowym rozwiązał problem.
mi w 156 jak mi wariował czujnik otwarcia drzwi kierowcy to robiłem tak :
-wkładałem kluczyk w zamek drzwi kierowcy
-przekręcałem go i trzymałem przekręcony do momentu zaryglowania drzwi kierowcy (kilka sekund)
-zamykałem resztę drzwi ręcznie
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
Przekręcając kluczyk zamykaja się trzy drzwi - oba po stronie kierowcy i przednie od strony pasazera. Te drzwi są normalnie zamknięte. Nie mogę natomiast nic robic z tylnymi drzwiami po stronie pasażera. Wygląda to tak, jakby centralny zamek nie uruchamiał rygla, nic nie słychać przy przekręceniu kluczyka.
---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:22 ----------
tylko problem jest taki, że w 147 nie ma możliwości ręcznego zamknięcia drzwi
Jeśli nie słychać to pewnie tak jak pisali wyżej zamarzł Ci zamek.
Sposób który opisałem pomaga wtedy gdy przy zamknięciu z pilota otwiera się ponownie.
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P