Mam Pytanie czy jazda bez przeplywomierza powietrza moze spowodowac zalanie swiec? przez co samochod nie odpala.
Mam Pytanie czy jazda bez przeplywomierza powietrza moze spowodowac zalanie swiec? przez co samochod nie odpala.
mi sie wydaje ze nie. ale niech sie wypowiedza fachowcy.
p.s.
A ty już miałes chyba jakiś temat o tej jeździe bez przepływomierza, czy mi sie wydaje?
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Przy okazji Mam pytanie czy do mojej alfy tzn 146 1.4 16v 2001r beda pasowac swiece denso spark plug z nr W9EX-U 6046
bez przepływomierza sterownik silnika wchodzi w tryb awaryjny i może Ci zalać swiece
---------- Post added at 20:07 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
a co do świec to najlepiej dzwonić do sprzedawcy (może nie ugryzie)niech on patrzy po katalogach i daje gwarancje że swiece bedą ok
wiec pewnie swiece sa zalanedzieki
widzisz bo kolega mi przyniosl
swiece denso spark plug z nr W9EX-U 6046 i tak z ciekawosci pytam czy przyniosl dobre
---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:45 ----------
a tak wogole trudno wykrecic swiece i je przeczyscic ? czy mam oddac do mechanika zeby mi to zrobil?
Jeśli potrafisz wykręcić śrubę, to wykręcisz też świecę. pamiętaj tylko przy dokręcaniu żeby nie przesadzić.
jeszcze swiec nie odkrecilem ale zdjelem kopule silnika i dobralem sie do swiec. ogolnie wszystkie wygladaja sucho z gory ale zobaczymy jak sie je odkreci.. tylko 2 swiece te pod korkiem do wlewu oleju do silnika byly zalane oleje z gory od tego ze byl olej wlewany. czy to mozliwe ze przez te 2 swiece samochod nie odpalal?
---------- Post added at 20:13 ---------- Previous post was at 18:36 ----------
i ogolnie kto co mi powie na temat wyciecia katalizatora?
Wiesz... zalane świece to znaczy zalane paliwem, a jeśli zalane paliwem to zalane w cylindrze. Czyli jeśli świec nie wykręcisz to się nie dowiesz.
Co do świec, to weź sobie sprawdź w katalogu najlepiej, jakie świece do Ciebie podchodzą, i je zamów , katalog masz tu : http://sklep.intercars.com.pl/#/dyna...upyS¬itle=1
Od razu możesz zamówić daną część z hurtowni .
Co do katalizatora, to powiem CI tyle że jego wycinka zwiększa trochę moc, ale za tym też idzie większe spalanie
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?