Witam, jak w temacie proszę o doradzenie jakiej firmy zakupić tarcze i klocki? Ewentualnie jakis link do zakupu, z góry dziękuję!
Witam, jak w temacie proszę o doradzenie jakiej firmy zakupić tarcze i klocki? Ewentualnie jakis link do zakupu, z góry dziękuję!
wszystko zależy ile kasy masz przeznaczone na hamulce. Bo przedział cenowy jest dość spory.
dość sporo ludzi poleca Mikode. Ale nie wiem jak sie sprawuje bo nie jedziłem.
Ja kupiłem chyba polskie BRECK i ogólnie jestem zadowolony.
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Ja mam Mikody i klocki trw. Nie ma żadnych problemów. Przejechałem jakies 20 tys i jest ok.
Ja mam tarcze Brembo a klocki Trw i tez jest ok
Widzę, że autko szybkie to ja bym polecił ATE Power Disc do tego klocki TRW
A jakie macie zdanie na temat produktów Zimmermann ?
Jesteśmy przedstawicielami Zimmermann'a na Polskę i jesteśmy ciekawi jak oceniacie jakość produktów, które sprzedajemy
Pozdrawiam
generalnie większość klocków z tej średniej półki jest oki, tak samo tarcze. Ja ostatnio siedziałem i się głowiłem do Scenic-a co kupić...czytałem masę opinii o każdej firmie, zdania wszędzie podzielone. Kupiłem Febi tarcze oraz klocki Valeo.
Do Alfy będę jednak mierzył w Mikody nacinane![]()
Ja co prawda w 166-tce, ale jeżdżę na zarówno tarczach jak i klockach TRW (na tylnej osi). Oczywiście to i to z zaufanego źródła - od Puotka z forum. Dla mnie głównie liczyła się cisza, i jakość, a TRW to spełnia w 100%. Klocki są cichutkie, nie ma żadnego problemu, nic nie piszczy, hamuje też bardzo dobrze. Ale podkreślam - musi być to zestaw z zaufanego źródła. Kupiłem sobie już klocki na przód z "TRW" u siebie w mieście chcąc zaoszczędzić na przesyłce. I co? Piszczą jak cholera, w przyszłym tygodniu wysyłam to coś do reklamacji.
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Bardzo miło mi to czytać ale myślę, że z tymi cenami lekko przesadzasz, nie mogę reklamować swojej oferty na forum ale jeśli jesteś zainteresowany zapraszam na PW bądź na meila: adam@lewian.pl na pewno coś doradzimy i przedstawimy korzystną cenowo ofertę.
Pozdrawiam