Może źle szukam, bo nie mogę znaleźć, podpowiedzcie koledzy jak ściągnąć ten pasek wielorowkowy z koła klimy?
Szykuję się do wymiany sprężarki i nie mogę znaleźć jak się ściąga i zakłada ten pasek???
Będę wdzięczny za jakieś rady , albo fotki.
Może źle szukam, bo nie mogę znaleźć, podpowiedzcie koledzy jak ściągnąć ten pasek wielorowkowy z koła klimy?
Szykuję się do wymiany sprężarki i nie mogę znaleźć jak się ściąga i zakłada ten pasek???
Będę wdzięczny za jakieś rady , albo fotki.
Zakładasz klucz 15 na napinacz wieloklinu (od góry) i ciagniesz w górę ,wtedy sie luzuje pasek i go ściągasz. Bardzo proste.
PORSCHE CAYENNE S 4.8 385KMMITO 1.4 LPG 78KM NERO ETNA
ALFA TO WIĘCEJ NIŻ AUTO.....TO PASJA
HISTORIA 159 http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...adalberto.html
HISTORIA MITO http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...nero_mito.html
Ok powiedzmy że proste, a jak później po założeniu sprężarki napiąć właściwie ten pasek, na czuja, czy on musi być jakoś ze specjalną siłą napięty?
Napinacz jest całkowicie automatyczny
Masz po to ten napinacz zeby on to zrobil za ciebie,1 raz to samo ulozenie paska na kolach w odpowiednim stylu bedzie dla ciebie klopotem ale ogolnie to prosta sprawa-jak kolega wyzej pisze 15 i ciagniesz w strone kabiny luzujac a wlasciwie pokonujac sile sprezyny ktora ciagnie wtedy w przeciwna strone i kiedy juz bedzie koniec napinacza wtedy pasek zsuniesz bez problemu a zakladasz w odwrotnej kolejnosci
Wez 2 piwa![]()
Na 1 raz wezmę i ze 4 te piwa.![]()
Po 4 piwach to Ci jeszcze ten klucz odskoczy i krzywde zrobi![]()
[C
Eee... to bym musiał 8 piw zrobić, by mnie tak zawiało, żeby klucz odleciał.Oczywiście zdejmuję prawe koło i nadkole do tej całej operacji?
Dziś sprawdzałem śruby od klimy i ciężka walka będzie, spryskałem je oliwką na noc, postoi może zmięknie.![]()
Tak koło i nadkole zdejmij.
[C
Że się podczepie, jak się zdejmie nadkole będzie lepszy dostęp do presostatu? Się pytam bo na oczy jeszcze go nie widziałem.
Wysłano za pomocą myśli z SGS2
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie