Witam, czy jest ktoś w posiadaniu rozpiski/schematu pinów w komputerze ?? Chodzi mi dokładnie który do czego......
Z góry dzięki i pozdrawiam
Witam, czy jest ktoś w posiadaniu rozpiski/schematu pinów w komputerze ?? Chodzi mi dokładnie który do czego......
Z góry dzięki i pozdrawiam
Który to masz rok ? ze masz kompa w czarnuchu ?
Proszę o zdjęcie jak to wyglada i w którym miejscu to masz?
możliwe że ma na pompie wtryskowej lukas a to wtedy jakis sterownik przyspieszacza ponoć był....
tzn komp jak komp on jest jako sterownik do EGR, pompe mam boscha. Prawdę mówiąc to oryginalnie nie mam silnika alfy tylko zmieniany był na lanci dedry, przebieg jaki ma to 133 tyś obecnie . on jest z 97 r i ma EGR i właśnie do niego jest sterownik. było by fajnie ale pompa ma już nastawnik elektroniczny tzn gaz jest na linke ale obok jest ten belzebub elektroniczny połączony z kompem... na termostacie też sa czujniki 2 i 3 jest do sterownika świec. Zaraz wrzucę schemacik jaki znalazłem wydaje się ze to, bo w zasadzie zgadza sie z tym mniej wiecej co mam nacudowane
https://docs.google.com/file/d/0B46W...NzQ/edit?pli=1
Ostatnio edytowane przez kamilq ; 27-05-2012 o 10:25
Cieszę się że w mojej nie dali takiego Gów***![]()
widziałem cos takiego przy 146 ,,, taniutka była ale te nastawniki przy pompie to podziękowałem,,, ponoć cyrki z tym są a i fachowców do naprawy bardzo mało...ale puki co to tak,,, wywalasz zaślepiasz EGR wywal tą pompę i załóż zwykłą boscha ,,, i po problemie
Ostatnio edytowane przez alfaromeo145 ; 29-05-2012 o 15:06
ja w zasadzie też mam pompe boscha, ale przy metalowej pokrywce( od góry) jest jeszcze takie plastikowe cóś) i do tego też chyba idze kabel, dokładnie nie pamietam. o takie cos wam chodzi czy jak? Nie mam aktualnie foty bo bym wam pokazal.
Mój jest z 96 r. czyli powinien byc ten 1.9 ale z obserwacji innych silników wyglada tak samo jak te z oznaczeniami 2.0 TD. ( rożnica to ta pompa i inaczej poprowadzona rura kolektor- cooler)
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
tzn pompa mam taka jak na tym zdjeciu...
I trzeba mi jeszcze do czego jest to to ustrojstwo w kółeczko bo mam nie podłączone..., albo jakby ktoś wiedział jak to podłączyć, z tego co wyczytałem to jest podłączone z czujnikiem w termostacie, iż na czujnik idzie plusik ze stacyjki i z niego idzie do tego elektrozaworu..
termorstat jest taki
i chodzi który to czujnik z kablami czerwony i czarny czy czarny czarny ??
Ostatnio edytowane przez kamilq ; 30-05-2012 o 14:24
ok, chodzi mi z którego czujnika jakbyś wiedział.... tego na górze na ten na dole