Macie jakis sposób na naprawe wypadających przycisków z konsoli regulacji nawiewu czy z ics'a?
Macie jakis sposób na naprawe wypadających przycisków z konsoli regulacji nawiewu czy z ics'a?
Tak
- - - Updated - - -
Wyginam i obcinam zszywki a następnie wgrzewam je lutownicą w miejsce ułamanych. Prawie wszystkie tak zrobiłem.
Mógłbyś nieco rozwinąć? Zastanawiałem się nad użyciem silikonu, ale widzę, że masz patent na zszywki![]()
Sylikon się nie nada. Ewentualnie epoksyd. Jednak klejenie takich duperelków to zabawa dla zegarmistrza i nano laboratorium![]()
Dlatego ja wgrzałem gotowy element. Jak ktoś w klamorach znajdzie cienką blaszkę to nawet lepiej.
w załączniku macie jak to zrobiłem. To tak na szybko w przerwie na kanapkę więc proszę bez uwag rysunkowych![]()
Ostatnio edytowane przez marek230482 ; 08-06-2012 o 13:31
Silikon na calej powierzchni przycisku.
Nie rozumiem jak na całej powierzchni... Jak by to mogło zastąpić te ząbki?
Marek widze niezły patent hehe też myslałem o jakimś elastycznym kleju ale wypróbuje sposób na zszywki. W tej chwili samochód jest na wymianie amortyzatorów tak więc zajme się tym jutro po południu albo w poniedziałek i powiem jak efekt
Zajefajny sposób. Też zastanawiałem się co zrobić z kilkoma wypadającymi przyciskami, wchodzę na forum a tu taki temacik. Serdeczne dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam.