Witam!
Jest możliwość ustawienia drzwi tak, aby odchylić dół drzwi, a górę przyciągnąć bardziej do dachu?
Szukałem w szukajce i u wujka google, ale nic ciekawego nie było
Witam!
Jest możliwość ustawienia drzwi tak, aby odchylić dół drzwi, a górę przyciągnąć bardziej do dachu?
Szukałem w szukajce i u wujka google, ale nic ciekawego nie było
Chyba tylko podkładając blachy pod zawiasy da się to tak wyregulować.
sposób jest bajecznie prosty testowałem u siebie jak zatrzasnołem kluczyki, i musiałem odchylać drzwi, potem po zamknieciu góra odstawała, szczęście w nieszczęściu kumpel kupe lat pracował na wykończeniówce w fabryce skody i pokazał jeak sie to je
więc choć wygląda to drastycznie to otwierasz drzwi kolano podstawiasz ponizej lini okna od wewnątrz łapiesz rękami za góre drzwi i na hama dociągasz ale z czuciem żeby czegoś nie upi..
jak on mi zaczoł podginać to prawie mu w gębe przywaliłem bo to brutalnie wyglada ale powiem ci że jak zrobił to jest cacy i kazałem mu jeszcze drugie drzwi tak podgiąćz tego co opowiadał to prawie wszystkie nowe auta przed wyjazdem z fabryki tak ustawiają, to jeśli chodzi o górę dołu nie naciągał wiec nie pomoge
ps szyba byla otwarta i najlepiej w dwie osoby to robic.
Ja proponuje na początek pobawić się regulacją tego co wchodzi w zamek drzwi. Odkręcasz (luzujesz) dwie śruby na imbus i możesz lekko zmieniać położenie (nawet są narysowane kreski w celu odniesienia jak myślę). Niestety od razu mówię że zabawy z tym dość sporo, bo milimetry przesuwasz a drzwi zupełnie inaczej odstają i inaczej się zamykają.
Alfa Romeo 156 1,9JTD (77kW) 2000r.
tak jak ktoś napisał , pod zawiasami w nadwoziu są cienkie blaszki (po 2-3 , różnie fabryka dawała) , można wyjąć z górnego zawiasu wszystkie (lub ile trzeba ) i dodać do dolnego
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard