Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: Alfa_romeo_147_2007_po_wypadku_mam_pytanie

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    ALFA ROMEO 147 R2007 1.6 Benz.16v

Domyślnie Alfa_romeo_147_2007_po_wypadku_mam_pytanie

Witam mam pytanie zakupiłem w niemczech jak w temacie do wymiany mam airbagi kierowcy i pasażera oraz pasy , auto już jest wiadomo po lifcie , i teraz pytanie czy mogę zastosować poduszki i pasy z innych aut np z 2003 z alfy 147 3d czy jest to nie możliwe ?Co z czujnikam uderzenia przednimi co są na podłóżnicy czy je się regeneruje czy mozna gdzies dostac nowe , a może one są sprawne tylko podają sygnał na kompa aby wystrzeliły poduchy .Będe wdzieczny jak ktoś mnie naprowadzi , nie ukrywam szukałem na allegro ale kazdy chce zarobic i cena z pasami za airbagi 600 to = 1000zł to raczej przesada .
    Wiadomo sensor też do wymiany lub regeneracji - mój akurat znajdował sie z przodu auta tunelu .

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    159

Domyślnie

Wiesz co.. załóż sobie rezystory.. nie dasz komuś zarobić i wyjdziesz na swoje.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 166, 2004r. 2.4 JTDm 175KM

Domyślnie

Poduszki to element który zapewnia Ci bezpieczeństwo w razie wypadku. Jeśli miałbym już kupować coś z allegro, to szukałbym z zaufanego źródła. Co do samego sensora poduszek - chcąc 'wykasować' błąd, trzeba od nowa wgrywać całe oprogramowanie. Podobno kasuje to błąd, ale co do samego bezpieczeństwa tego zabiegu - nie byłbym taki pewien. Na forum Audi były już takie 2 tematy - po 'regeneracji' sensora podczas wjeżdżania na krawężnik wystrzeliły forumowiczowi wszystkie poduszki w samochodzie. Przepłacił to bodajże udarem mózgu z tego co pamiętam (był lekko nachylony nad kierownicę). W takiej sytuacji wolałbym już wydać choćby i ten 1000zł i kupić ten sensor w ASO.

P.S.: Poduszki w samochodzie nie nadają się już do użytku jeśli spadną z wysokości bodajże 1 metra na ziemię. Nie ma wtedy już gwarancji że otworzą się w dobrym momencie. A kupując poduchy z allegro - nie wiesz co się z nimi działo.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Co do odpowiedzi Coachu Z tymi rezystorami to mam nadzieje że żart ? ale marny , nie wiem po co te forum jesli taka odpowiedź , może jak ty chcesz zarobić proponuje iść do pracy jeżeli już masz tak odpowiadać ma forum , żałosne.- Naprawde bez urazy ale nie lubie takich odpowiedzi na wydaje mi sie poważny temat .

Co do odpowiedzi Piotrekx hm nie wiedziałem że poduszki jeżeli spadną z 1m nie nadają sie juz do założenia , człowiek się uczy całe życie dzieki za info , przynajmniej ktoś może sensownie coś wytłumaczyć a nie walić ironicznie rezystorami.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Skoro to ma byc i tak kombinacja i rzezba w g...,to po co wogole Ci poduszki ???Zaloz same atrapy,podlacz pod alternator,aby kontrolki gasly.Zawsze to taniej.Swoja droga w Niemczech samo zakladanie uzywanych poduszek jest zabronione,tylko nowe.Brak jest pewnosci co do prawidlowego dzialania uzywek.Jesli juz oszczedzac,to na calego.Tylko nie chcialbym byc w tym aucie,jak przypadkiem zaliczy nastepny dzwon...

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Alfa147 Tychy Zobacz post
    Co do odpowiedzi Coachu Z tymi rezystorami to mam nadzieje że żart ? ale marny , nie wiem po co te forum jesli taka odpowiedź , może jak ty chcesz zarobić proponuje iść do pracy jeżeli już masz tak odpowiadać ma forum , żałosne.- Naprawde bez urazy ale nie lubie takich odpowiedzi na wydaje mi sie poważny temat .
    A jaka moze byc inna odpowiedz na taki powazny temat,z nie powaznym podejsciem

- - - Updated - - -

cena z pasami za airbagi 600 to = 1000zł to raczej przesada .
    Bardzo nisko cenisz swoje zycie...chyba ze konstrulujesz pojazd dla kogos,no to czyjes

Użytkownik Świeżak Avatar jj82
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.6 T.S. ECO

Domyślnie

A może zorientuj się gdzie w Twojej okolicy jest firma, która rozmontowuje angliki i sam wyciągnij sobie poduchy i pasy, w przeciwieństwie do igiełek spod Gniezna i Płocka będzisz wiedział czy w miejscu poduszki masz ścinki gazet, zaślepkę z allegro czy coż co MOŻE Ci kiedyś pomoże. Co jak sądze, że już zawsze będzie powodowało, że jeżdżąc tym samochodem będziesz mimowolnie zostawiał margines bezpieczeństwa na wypadek co by bylo gdyby poduchy nie wypaliły.

ps. nie zapominaj, że zatajenie tak poważnego uszkodzenia samochodu podczas jego odsprzedaży jest przestepstwem nie wspominając o zwykłej ludzkiej uczciwościm, tak więc w zasadzie będziesz już jego ostatnim właścicielem.
    Ostatnio edytowane przez jj82 ; 29-08-2012 o 07:24

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Co do odpowiedzi Coachu Z tymi rezystorami to mam nadzieje że żart ? ale marny ,
    może i nie pierwszych lotów
    ale skoro ktoś pisze że 600-1000zł to już przesada to co innego odpisać ??
    jak chcesz ulep to zapłać 500 ( może się co trafi ), jak chcesz tanio ulep to zapłać 10zł ( wspomniane rezystory - bo co za różnica mieć poduchy niewiadomego pochodzenia i przeszłości i skuteczności ich zadziałania w razie potrzeby a po prostu ich nie mieć ? chyba tylko taka że jak takich "X" nie będziemy mieć to krzywdy na pewno nie zrobią )

a jak byś chciał dobrze mieć z systemem airbag to kwota 1000zł to mojemu mało

no ale więcej nie piszę - bo po co to forum jak same głupie odpowiedzi ...

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Temat inny odpowiedzi inne pytałem sie czy z r2003 podejdą -zero odpowiedzi , a znając wasze podejscie po rzeczy też bedzieci kombinować aby wsadzic jak najmniej w auto , i nie piszcie mi tu o ASO NÓWKACH ITP ciekaw jestem który sie pochwali rachunkami z ASO i częsciami nówkami orginałami -nie zamienniki ,czekam .
    Wchodze na formu aby dostac odpowiedz czy bedą pasowac czy nie cięzko odpwoidziec? to moze wogóle samochody roczne juz złomujmy bo to używki nie wiadomo skąd , sami sobie zaprzeczacie , a do auta swoje nie zapraszam nikogo .Juz was widzie w ASO w kolejce za orginałami nowymi powodzenia.

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Chcesz to moge Ci przeslac caly skoroszyt rachunkow za czesci z serwisu Alfy Romeo.Nieoryginalny mam tylko akumulator,bo Bosch,mieszek na skrzynie biegow i reczny-na zamowienie,a i olej Castrol EDGE 5w40 do dpf.Wszystko inne tylko i wylacznie oryginal 100%.No i opony Continental tez nie oryginal ale nowe,nie uzywki

- - - Updated - - -

Zreszta lista moja jest dluuuga
    Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 29-08-2012 o 17:07

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Chyba koledzy próbują Ci zasugerować, że to o czym piszesz kosztuje więcej niż kwota którą nazywasz przesadną.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia