Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: [155] Nie działa alarm

Użytkownik Rowerzysta Avatar bodziok26
    Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie [155] Nie działa alarm

Mam jeszcze jedno pytanie, odnośnie alarmu, a mianowicie, kiedy uzbrajam alarm z pilota samochód się ładnie zamyka, kierunki migają, pojawia się sygnał zamknięcia, dioda na obudowie stacyjki mruga, ale gdy podchodzę do samochodu i zaczynam go "popychać i szarpać" niestety NIC!!!!!!! się nie dzieje. Powinien zacząć wyć, a tu nic. Odzywa się tylko jak próbuję go otworzyć z kluczyka kiedy jest uzbrojony. Nie wiem jak to naprawić. Dodam, że alarm wygląda na fabryczny, a przynajmniej pilot jest ze znaczkiem alfy. Jak tego nie naprawię będę musiał go wymienić na inny bo ten mnie wkurza. Jeśli ktoś się na tym zna proszę o pomoc.

siwy144
    Gość

Domyślnie

hym u mnie w innych autach np. chrysler sebring 08 rok.. mozna go skopac itp. alarm i tak sie nie wlaczy dopiero po probie otwarcia drzwi.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marek_M
    Mieszka w
    Zamość / Lublin/Radom
    Auto
    Alfa Romeo 145 QV

Domyślnie

Bo alarm niekoniecznie musi reagować na wstrząsy, może np. posiadać czujniki ruchu wewnątrz auta, poza tym czasami się zdarza że ktoś odłącza czujnik wstrząsów żeby nie wył na wietrze w środku nocy. W 2 Alkach jakimi jeżdżę (a jedna ma fabrycznie zakładany, druga nie mam pojęcia ale z kwitów by wynikało że też) w żadnej nie ma wstrząsówki. Niekoniecznie musi być od razu popsuty ;-)

Moderator Fachowiec Avatar Lukasz A.
    Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

Ja wnioskuje to w ten sposob.Czujnik wstrzasowy ma taka srubke do regulacji jego czulosci.Jezeli jest na minimum to mozesz go nawet na lawete wrzucic i z nim odjechac i nic nie bedzie wylo.Poszukaj tego czujnika i pokrec ta srubka.Ja sobie ustawilem prawie na minimum bo nie chcialem by jak kolega napisal wyl mi przy wiekszym podmuchu wiatru.Fakt faktem moj alarm nie jest fabryczny bo zakladalem go sam ale nic skomplikowanego tam nie ma.

Marek napisal
    Bo alarm niekoniecznie musi reagować na wstrząsy, może np. posiadać czujniki ruchu wewnątrz auta,

Bardziej bym sie sklanial ku temu ze czujnik wstrzasowy jest zawsze a czujniki ruchu te w srodku sa opcja.

Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie

Ok. Napisz mi jeszcze kolego gdzie tego czujnika mam szukać - czy gdzieś przy alarmie czy raczej chodzi o ten czujnik pod fotelem kierowcy?????? Dzięki bardzo za odpowiedź!

Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

No to teraz zadales bardzo ciekawe pytanie.Niewiem.Ten czujnik mozna umiescic praktycznie wszedzie.Zalezy tylko jaka ma on dlugosc przewodu.Najlepiej to by bylo jakbys wiedzial gdzie masz centralke od alarmu wtedy po przewodach dojdziesz gdzie ktos go skitrał.

Pod fotelem kierowcy jest laczenie czujnika zapietych pasow albo cos innego o czym ja niewiem albo czego nie mam.

Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie

No właśnie ten czujnik pod siedzeniem to nie to, sprawdziłem. Centralkę od alarmu mam pod maską - niestety od centralki odchodzi dużo przewodów znaczy znowu jestem w kropce

Mieszka w
    Koszalin/Szczecin
    Auto
    155 2.5 V6

Domyślnie

No przykro mi.Musisz uzbroic sie w cierpliwosc i przesledzic te przewody.Innej rady nie ma.

wipi
    Gość

Domyślnie

A niby co Cię wkurza ??
    Raczej ciesz się , że możesz spać spokojnie w trakcie burzy lub silnego wiatru.
    Ja wymieniłem alarm na "niefirmowy" i elektryk odradził mi podłączenie czujnika wstrząsowego - moim zdaniem miał rację. Złodzieje są bardziej cwani niż alarmy, jak będą chcieli , to i tak ukradną. Mi wystarcza alarm przy próbie otwarcia drzwi czy bagażnika i czujniki ruchu wewnątrz .
    Jesli nie wozisz zota , lub Twoje "car audio" nie jest droższe od Twojej Belli - to możesz spać spokojnie.

siwy144
    Gość

Domyślnie

A tak w ogóle to kto tam kradnie AR