Hej,
Chodzi mi po glowie Brera...
Kupujac 147 chcialem poznac marke i dowiedziec sie wiecej o slabosciach, eksploatacji, kosztach i opcjach serwisowania..
Dalekosiezny plan zakladal po jakims czasie zmiane 147 na 159 kombi.. obecnie bardziej sklaniam sie ku brerze, nie potrzebuje kombi, a tez nie widze znaczacych roznic w cenie miedzy tymi modelami.
moje typy - wyprowadzcie mnei prosze z bledow
1750TBi - moc ok, spalanie za duze jak dla mnie (mi 1.6 pali srednio 11l - nie chce wiecej), cena zakupu - za duzo...
2.0 jtd - moj bardzo powazny typ, jednak boje sie kosztow serwisu diesla... do tego ceny zakupu sa bardzo wysokie (pow. 50tys)
2.2 benzyna - to moj glowny typ - jednak chcialbym wersje po liftingu (i tu kwestia ceny zakupu)... spalanie podejrzewam, ze nei bedzie wyzsze niz mam obecnie..
2.4 jtd - musi byc strasznie ciezki plus wady 2.0jtd
3.2 benzyna - fajnie, ale nie potrzebne mi do niczego..
- nie chce kupic auta, w ktorym nei bedzie mnie stac na porzadne serwisowanie.. dlatego boje sie wersji jtd.
- oczywiscie chcialbym kupic jak najnowsze (FL) auto jak najtaniej, ale wiem, ze w tym kraju okazje nie istnieja i jesli kupie taniej, to podwojona roznice wpakuje w serwis potem... a tego nie lubie...
- widze, ze duzo Brer jest uzywanych jako 3cie auto - dlatego tez wole ja od 159, bedacych autami roboczymi.
- moja 147 ma niecale 85Tkm przebiegu i jest w zajebistym stanie - nie pali mi sie grunt pod nogami
- jezdze na codzien spokojnie, lubie czuc moc przyspieszajac, lubie szybkie zakrety, ale uwazam, ze miasto to nie wyscigino i jezdze motocyklem, wiec nie oczekuje od auta az takiej adrenaliny
powiedzcie mi, czy moje zalozenia sa dobre?
czego byscie szukali?
na co sie nastawiac?
co powinienem wiedziec?
czy moze jednak 159?