Witam wszystkich może nie umiem poszukać albo może tego nie ma tzn. nie dochodzi napięcie do tylnej wycieraczki bezpieczniki ok stanęła i koniec może ktoś miał podobny problem albo podrzuci schemat elektryczny
Witam wszystkich może nie umiem poszukać albo może tego nie ma tzn. nie dochodzi napięcie do tylnej wycieraczki bezpieczniki ok stanęła i koniec może ktoś miał podobny problem albo podrzuci schemat elektryczny
Jeszcze możesz sprawdzić przełącznik przy kierownicy. Lubi czasem paść. Chociaż jak sprawdzałem czy prąd do wycieraczki dochodzi to go nie mogłem znaleźć.. Okazało się, że silnik trzeba wyczyścić i działa.
Ja bym postarać się dowiedzieć z jakiej marki tył pochodzi, gdyż alfa159 w wersji kombi nigdy nie była produkowana :-(
Daruj sobieSportwagon to nazwa opracowana dla celów marketingowych, bo kombi brzmi bardziej pospolicie i nie pasuje wręcz do takiego auta. Ale życia nie oszukasz.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ściągnij sobie e-learn-a z sieci, tam jest wszystko. Albo zacznij od rozebrania klapy i wyczyszczenia mechanizmu. On się wyjątkowo lubi zapiekać, gdy nie jest często używany.
Zerknij tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...lfa_159_a.html