Z tego co zdążyłem się zorientować w dieslach w bagażniku powinno być gniazdo/wtyczka w białym kolorze do podciągnięcia instalacji do haka holowniczego. Czy ktoś ma podpięte w taki właśnie sposób gniazdo haka i może potwierdzić, że to działa?
Z tego co zdążyłem się zorientować w dieslach w bagażniku powinno być gniazdo/wtyczka w białym kolorze do podciągnięcia instalacji do haka holowniczego. Czy ktoś ma podpięte w taki właśnie sposób gniazdo haka i może potwierdzić, że to działa?
Jest we wszystkich wersjach silnikowych i nie działateż sprawdzałem. Leży luźna pod bezpiecznikami w bagażniku po lewej.
Tu na alfaownerze ktoś podał rozpiskę, ale jemu też nie wszystko działało
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...ml#post3446662
Prościej samemu to zrobić. I na przekaźnikach bo inaczej nie pójdzie. Wszystkie potrzebne kable masz w tylnej belce/pasie.
a jak się nie lubicie bawić to na HAK.pl dostaniecie wiązkę z "komputerem" i niczego nie trzeba rozcinać , mam taką założoną i działa wyśmienicie. Montaż poza demontażem plastików i wykładzin bagażnika oraz tylnej kanapy i półki to banał. Koszt ok 400zł
- - - Updated - - -
oryginalna wiązka jest podłączona do aku, a wtyczka służy do kontrolki na desce- jak przyczepa jest podłączona to widać, że kierunkowskazy działają.
tak różnica w cenie jest dość spora, ale do wpięcia są przynajmniej 4 wtyczki a nie każdy nawet znający się na lutowaniu jest w stanie ogarnąć instalację naszych belli i w tym momencie czas poświęcony na poszukiwanie odpowiednich komponentów może okazać dużo cenniejszy niż wydatek "400".