A więc jak już kupiłem belle nie działała ta kierownica dziś znalazłem trochę czasu żeby zajrzeć do niej i o to co spotkałem 1 wiszącą wtyczkę czy to wszystko przez nią z góry dzięki za rady![]()
A więc jak już kupiłem belle nie działała ta kierownica dziś znalazłem trochę czasu żeby zajrzeć do niej i o to co spotkałem 1 wiszącą wtyczkę czy to wszystko przez nią z góry dzięki za rady![]()
Musisz na początek wymienić zwijak na taki z wersji że sterowaniem z kierownicy i sprawdzić czy masz w ogóle instalację. Ze zwijaka który masz wychodzi przewód 2 pinowy a powinien być 8 pinowy idący do tej "podkowy".
- - - Updated - - -
A ta wolna wtyczka idzie tam gdzie wchodzi obecnie czarny kabel.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Zwijak czyli ten luźny kabelek? Następne pytanie jak sprawdzić czy mam tą instalacje? Ten zwijak można kupić na 8 pin czy tylko wtyczkę mogę wymienić na 8 pin? Sory za takie prymitywne pytania ale jestem kompletnym lajkiem w tych kabelkach: )
Zwisająca wolna wtyczka (kable czarny i czerwony) to od klaksonu.
A zwijak we wszystkich wersjach jest taki sam. Jedyna różnica jest wersji po 2007 r. gdy ma się Blue&Me wtedy jest inny zwijak.
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 11-08-2013 o 19:55
wogole to ten czarny kabel który wychodzi z kierownicy razem z żółtym kablem od poduszki to musi być wpiępty "pionowo" w złącze po lewej stronie, mniejwięcej w połowie kierownicy. Do tej podkowy jak to ktoś wyżej określił.
Musi być wpiety do tej podkowy jak wownierz musi on kończyć sie 8 pinowa wtyczka.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]