przy niskim profilu i szerokiej oponie czasem trzeba
na razie kolega dał 2,7 i zobaczymy jak się będą zachowywały, a 2,4 faktycznie za dużo napisałem, bo o takim ciśnieniu wspominał, ale miał 2,2
przy niskim profilu i szerokiej oponie czasem trzeba
na razie kolega dał 2,7 i zobaczymy jak się będą zachowywały, a 2,4 faktycznie za dużo napisałem, bo o takim ciśnieniu wspominał, ale miał 2,2
verdebiancorosso
sprawdź jakie ciśnienie zaleca producent opon i tyle..
ja na 18 jeżdże 2.9 tył i 2.7 przód
producent opon takie mi podaje i jest okmi nie przeszkadza i zęby mam zdrowe
![]()
zobaczymy co będzie na gwincie ale tam sprawę rozwiąże regulacja twardości![]()
Aaaa bo gwintu u Ciebie jeszcze brak.. myślałem że już masz.. no to by się zgadzało przed założeniem gwintu na tych miększych zimowych 18" pompowałem 2.7-2.8 żeby auto nie było gumowate.. ale na gwincie zmieni Ci się diametralnie.. opona będzie jedyną częścią auta które będzie amortyzować i wtedy w miękiej gumie 2.4 to max.. a najlepiej 2.3.. a regulacja twardości gwintu jest na nic.. wręcz o dupe potłucbo jeśli spuścisz gwint na max w dół to żeby zapewnić autu stabilność i nie obcieranie opon o nadkola musisz ustawić twardość na max..
więc jeśli zamierzasz jeździć zglebionym na max to równie dobrze możesz kupić bez regulacji twardości..
u mnie przód 2,6 tył 2,4
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Ja przy 225/45/17 mam 2,8 i 2,5 a wraz widać że przód jest ugiety i wydaje się że jest za mało
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Sam nie wiem ile powinno być, każdy inaczej pisze. Jak wpisałem w strony, gdzie sie podaje modele aut, to przy tym rozmiarze wyszło przód i tył 2,5 a max 2,7 przód i tył