Vtam
Czy może ktoś używa tego wynalazku ??
Chciałbym poznać opinie...![]()
Vtam
Czy może ktoś używa tego wynalazku ??
Chciałbym poznać opinie...![]()
ELM na bluetooth i telefon z zainstalowanym torque, czy alfaobd i masz to samo. Pokaże błędy i nic więcej.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Nigdy nie miałem z czymś takim do czynienia - nie miałem eobd - więc pytam czy warto![]()
Sama aplikacja Yanosika jest bardzo dobra, ale dla mnie "podręczna" obsługa błędów w AR to tylko AlfaOBD. Torque Pro jest uniwersalny i da radę praktycznie z każdym autem, ale moim zdaniem mimo wszystko AlfaOBD bardziej funkcjonalna.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
To chyba w moim przypadku lepiej będzie ten TorquePro... bo mam jeszcze inne auta w domu, niestety nie Alfy
A do tego jaka będzie najlepiej aplikacja ??
Torque, Alfaobd, Yanosik to wszystko są tylko aplikacje. Interfejs na bluetooth musisz mieć osobno w postaci ELM327, albo "Yanosik Connect", który coś czuję nosem że jest tym samym elmem, tylko przepakowanym w firmową obudowę, ew. celowo zamkniętym oprogramowaniem żeby działał tylko z Yanosikiem. Kupujesz elma który działa z wszystkimi autami, do alfy instalujesz sobie alfaobd demo które wystarczy do podstawowego odczytania błędów, a do pozostałych aut na tym samym telefonie i tym samym elmie możesz korzystać z torque (mam kupione pro i imo szkoda kasy ponad to co ma darmowa wersja).
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Dzięki za info
Tego mi było trzeba