Chciałem Was spytać czy mieliście podobne przypadki w ASO jak ja, ostatnio zgłosiłem się tam z usterką podnośnika szyby kierowcy w Alfie GT, przyniosłem swój podnośnik, -kupiłem element używany, sprawny na gwarancji (200 zł). W trakcie naprawy zadzwoniono do mnie z informacją że ten mój podnośnik jest niesprawny- silnik działa tylko w jedną stronę, wyjściem z sytuacji miałby być zakup nowej części w ASO- za jedyne 800 zł...Zrezygnowałem z takiego rozwiązania, odebrałem auto i mój podnośnik, podłączyłem go w domu do prostownika..- był sprawny, silnik działał w obie strony za każdym razem! Nagrałem film z tego sprawdzania, wysłałem do ASO- zero odpowiedzi, skończyło się tak że sam zamontowałem ten podnośnik i do dzisiaj wszystko dobrze działa.(zaoszczędziłem ok. 1000 zł)
Wcześniej miałem inny przypadek- chciałem zamontować Q2- zwróciłem się do ASO z prośbą o ofertę na nową część i usługę montażu- nowe Q2 wyceniono o tysiąc zł drożej niż było w "tani Fiat", wysłałem im maila z linkiem do oferty "Tani Fiat" i sugestią by skorygowali cenę, odpowiedz mnie trochę zaskoczyła- nagle stwierdzili że nie mogą wykonać usługi montażu, bo Q2 nie występowało w Alfie GT 3,2 ...(kto inny zamontował Q2). Czy takie działania oznaczają , że dla ASO ustalona stawka roboczogodziny jest już za mała, i jeśli ktoś nie chce im dać zarobić na nowej części jest niemile widziany? Mieliście podobne doświadczenia?