Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Temat: Polerka mechaniczna !!!

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5 Zobacz post
    Pasty jakiej używałem to 3M,ale nazwy nie pamiętam,bo to kolega mi przynosił.Faraceli chodziaz jest ok raczej unikam bo po polerce ciężko się domyć środków
    dokładnie!

pasty 3M są bardzo dobre i takich właśnie używamy.tak samo gąbki i papiery też od 3M

FARECLĘ omijam z daleka bo to lipa dobra dla handlarzy samochodów,po czasie lakier nią polerowany szybko blaknie.poza tym zostawia trwałe ślady na czarnych plastikach w przeciwieństwie do 3M.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał tom993 Zobacz post
    Temat jest ale glownie o tym zeby pojechac i dac zrobic auto za 200 pln albo uzywac gabki polerskiej... i mi raczej chodzi i nazwe sprawdzonego srodka ktore troszke odnowi nieporysowany lakier ktory jest troche stracil "soczystosc" koloru
    Czym innym chcesz to polerować, jeśli nie z użyciem gąbki polerskiej? Założyłeś temat o polerce mechanicznej a przez to rozumie się polerowanie maszynowe z odpowiednią prędkością, przy użyciu wody i past polerskich. Jeśli chcesz to robić ręcznie, to będzie ten zabieg raczej mało efektowny a napracujesz się przy, że hej...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 166 3.2

Domyślnie

Kolego andro a czy mogł byś mi polecic jakaś pastę lub mleczko z firmy 3M ktore bedzie dobre do polerki mechanicznej wykonywanej w domowym garażu . zdecydowałem ze sam sobie tą polerke zrobie pozyczyłem juz maszyne od lakiernika 1500zł taki sprzet kosztuje <wow> !! . proszę o pomoc w wyborze jakiejś konkretnej pasty gdyz jak zobaczyłem na alledrogo tych past i mleczek jest bardzo dużo a ja jestem zielony jesli chodzi o to

ViP Rowerzysta Avatar tom993
    Auto
    155 V6

Domyślnie

Z tego co mi kolega mowil (bo jestem laik total wiec moze myle pojecia) w zestawie mam nakładke froterska i nakładke do polerowania tzw. barana... w dotyku to to jest calkiem miekkie wiec wyglada na to ze to jakis bardziej zaawansowany zestaw do woskowania I raczej myslalem ze ktos mi poleci jakis srodek ktory sie do tego nadaje... Bo polerowac jakas pasta scierna raczej nie mam czego - rys nie ma a te dwie ktore sa nadaja sie do malowania a nie do scierania czymkolwiek... Chyba ze poleruje sie ta gabka na ktora naklada sie te scierki (barana i to drugie ) w takim razie wychodzi ze jestem jeszcze wiekszy lamer
    AR 156 1.8 TS LPG -> AR 159 Sportwagon 1.9 JTDm Ti -> BMW 520xD

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

To coś Ci kolega źle doradził. Profesjonalnie nie stosuje się "baranków" tylko gąbki różnej miękkości i pasty o różnej gradacji (grubości) i stopniu ścierania. Jeśli nie chcesz polerki robić, to kup dobry wosk i sobie auto ręcznie nawoskuj.

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

tutaj masz taki sam temat który sie dzisiaj toczy i jest tam to czego potrzebujesz
    http://www.forum.alfaholicy.org/foru...aniczna-2.html

Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał damian89 Zobacz post
    Kolego andro a czy mogł byś mi polecic jakaś pastę lub mleczko z firmy 3M ktore bedzie dobre do polerki mechanicznej wykonywanej w domowym garażu . zdecydowałem ze sam sobie tą polerke zrobie pozyczyłem juz maszyne od lakiernika 1500zł taki sprzet kosztuje <wow> !! . proszę o pomoc w wyborze jakiejś konkretnej pasty gdyz jak zobaczyłem na alledrogo tych past i mleczek jest bardzo dużo a ja jestem zielony jesli chodzi o to
    poniżej masz link do podobnego tematu i tam są zdjęcia past:

http://www.forum.alfaholicy.org/foru...lakieru-2.html

http://moto.allegro.pl/item945970114...erskie_3m.html

pamiętaj żeby do polerowania tymi pastami nie używać wody!niewielka ilość pasty na gąbkę i do przodu.

pasta z zieloną nakrętką jest najbardziej ścierna,żółta bardziej poleruje i nabłyszcza.

do pasty zielonej gąbka zielona,do żółtej i czerwonej gąbka żółta,do niebieskiej (od "hologramów" czyli kółek po polerowaniu) niebieska,itd.

moja druga ulubienica...

KUBAS
    Gość

Domyślnie

Sam mam zamiar polerować swoją belle. Jeśli chodzi o matowanie jej to wsumie nie musze tego robić bo lakier sam w sobie jest już matowy. Kiedyś pracowałem na myjni i używaliśmy pasty G3 bardzo dobra pasta, dodatkowo do woskowanie po polerce używaliśmy jakiegoś mleczka ale nie pamiętam jakiej firmy...
    Chciałbym sam to zrobić na wiosnę, ale nie posiadam maszyny na allegro są dośc tanie niektóre, ale sądżę że to tandetny sprzęt.
    Myślałem o polerowaniu szlifierką z regulacją prędkości, ale zdaje mi się że na najniższych obrotach to i tak będzie to za szybko... co myslicie o tym? Testował ktoś już może Boscha w takiej akcji ?

Pozdro

Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał KUBAS Zobacz post
    Myślałem o polerowaniu szlifierką z regulacją prędkości, ale zdaje mi się że na najniższych obrotach to i tak będzie to za szybko... co myslicie o tym? Testował ktoś już może Boscha w takiej akcji ?
    nawet nie próbuj!skala obrotów szlifierki z regulacją obrotów zaczyna się tam gdzie dla profesjonalnej polerki już się kończy...

moja druga ulubienica...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar lesio80
    Mieszka w
    tychy
    Auto
    Narazie Fiat Panda 1.2 i 60 szalonych chabet , AR będzie za jakiś czas

Domyślnie

Dzisiaj umyłem auto i strasznie zrysowane , tu ryska tam ryska , nawet optarcie znalazłem na błotniku , lakier nie błyszczy się tak jak przed zimą także temat polerowania jak najbardziej u mnie na czasie. Dylematem jest to czy zrobić to samemu (jakies pojęcie mam ale nażedzi zabardzo niema a czasu mało) czy oddac do lakienika i niech działa , bo i pare zaprawek trzeba zrobić