i ja bym z takiej instrukcji skorzystałTylko ja chcę mieć halogeny, postoje przód i tył z rejestracją, oraz myślałem o wsadzeniu diod w dolną część obudowy lusterek tak żeby oświetlały przestrzeń pod drzwiami, żeby np nie wejść w kałużę
![]()
W Mito, jest lampka w dolnej części drzwi świecąca na ziemię koło auta. Zapala się razem z lapkami wnętrza po otwarciu. Ponadto jest follow me home- gdy po wyjęciu kluczyka pociągniemy do siebie wajche od długich, oraz światła powitania po otwarciu auta z pilota. Ale gdy nie ma body komputera z takim oprogramowaniem to najłatwiej wziąć sygnał z siłownika master (od kierowcy) i przekaźnik czasowy.
Takie lampki w dolnej części drzwi są obecnie bardzo często spotykane w nowych samochodach.
Nie zrozumieliście mnieW dół drzwi a raczej boczków drzwi też chcę lampkę, ale w lusterka też chcę, żeby idąc do samochodu widzieć czy jest kałuża
Taki bajer jest w BMW nowych
![]()
W lusterku jest np. w C-Maxi'e, który ma już kilka ładnych lat...Ale świeci dopiero po otworzeniu drzwi albo po otworzeniu centralnego z pilota
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Jeśli chodzi o urządzenie typu follow me home na światłach tył przód żeby się zapalały przy otwarciu i zgaszeniu auta.. to tu link typek sprzedaje takie moduły.. w których można pod dowolne światła podłączyć sobie.. zresztą kto zainteresowany niech temat przeczyta.. jest też filmik jak wygląda działanie..
http://www.tuningforum.pl/viewtopic.php?f=26&t=113169
Ale tu nie do końca chodzi o follow me jako taki.
Pomysł fajny i sam chciałbym takie coś u siebie tylko z jeszcze jednym dodatkowym bajerem który napewno też jest prosty do zrobienia.
Czujnik światła.... aby zapalało mi światła tylko wtedy jak faktycznie jest ciemno, bo po co mi akumulator zużywać zapalając światła gdy mamy piękny dzień![]()
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KMAlfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KMAlfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16
Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack
"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"
Ja niedługo po zakupie alfy po zgaszeniu auta chciałem komuś mrugnąć długimi. Patrze a te nie zgasły, to pociągnąłem jeszcze raz a tu dalej nic. Już myślałem że się coś zepsuło. Dopiero w instrukcji ogarnąłem że to follow me home.