Podobno jak się podgrzeje to można nawet bardzo krzywego alusa wyprostować.
Podobno jak się podgrzeje to można nawet bardzo krzywego alusa wyprostować.
Ogólnie z felgami to jest tak że zależnie z jakiego materiału są zrobione to takie cuda można z nimi robić.
Większość felg chińskich łatwo się krzywi - są miękkie, i łatwo potem prostuje i tak w kółko aż pęknie, wtedy można spawać, ale jazda na takich felgach to lekką ręką samobójstwo.
Są też felgi z dobrych stopów - twarde i do skrzywienia i potem do wyprostowania, niemniej jak się to zrobi z głową to felga przy tej operacji nie pęknie i będzie miała swoją strukturę zachowaną do końca.
Trzeba też zwracać uwagę jak warsztat felgi prostuje - często gęsto zdarza się tak że podgrzewają felgi do "czerwoności", wtedy wiadomym jest że taka felga traci właściwości i na pierwszym lepszym małym dołku pęknie. Podgrzewanie jest zawsze konieczne ale głównie z racji wyrównania temperatur i ew. lekkiego uelastycznienia ale nigdy tak że materiał gnie się w rękach.
Polecam tam podjechac, http://www.forum.alfaholicy.org/pols..._sie_ktos.html mamy tam rabati szybko i dobrze prostuja
Jadąc najechałam na krawężnik pech chciał że skrzywiła mi się alufelga a że się kompletnie na tym nie znam za namową znajomego. Centrum felg w Ropczycach prostowali mi ją na szczęście trafiła w dobre ręce i nic się nie stało .... i dobrze służą![]()
Dobry mechanik potrafi zdziałać cuda z felgą. Skrzywienia występują nie tylko na ramionach, ale nawet na mocowaniach felgi (w samym środku). Z tym jest już gorzej, ale też da się wyprostować, oczywiście w granicach rozsądku, tak, żeby ramiona nie pękły przy prostowaniu. Kwestia pozostaje tylko umiejętności i doświadczenia majstra![]()
Jakiś program niedawno oglądałem. Prostowanie można podzielić na termiczne i mechaniczne. Z tego co pamiętam zaleca się tylko mechaniczne.